Friday, October 14, 2011

Menys propaganda i més Benestar

Anaïs Menguzzato García

El pressupost de 2011 de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de València és de 32,9 milions d'euros (excloent les inversions), però a 31 d'agost només s'havien abonat 6,5 milions d'euros. És a dir, després de 8 mesos de gestió, el govern municipal no havia pagat ni el 20% del previst.

Més cridaner encara es que a la partida de contractes externs que és la que finança els contractes d'ajuda a domicili, la teleasistencia, el conveni menjar a casa, el servei 24 hores d'atenció d'emergències socials, el contracte de menjadors, l'atenció de persones amb discapacitat, els concerts amb els centres de dia, les activitats de la secció del menor, la prevenció de la violència de genere… a 31 d’agost de 2011, Rita Barberá havia abonat 1 milió d’euros de los 16 pressupostats.

Una altra partida que considere important destacar és la que s'atorga a entitats sense ànim de lucre, que són aquelles de caràcter nominatiu, associacions i entitats que col•laboren amb discapacitats, persones majors, malalts o els convenis de pisos d'acolliment o els voluntaris d'acolliment familiar. Bé doncs d'aquesta partida que és de 2.800.000 euros s'han pagat 195.000 euros; menys del 7%.

Aquests impagaments fan insostenibles la vida de les associacions, els serveis, i el treball amb les persones que ho requereixen. Les empreses no ingressen el que tenen signat en els seus convenis, els treballadors i les treballadores veuen perillar les seues nòmines i les famílies que tenen als seus pares o als seus fills en centres de dia o residències temen pel manteniment i la qualitat del servei.

Però açò sí, la guinda és que d'un pressupost inicial de 0 euros en propaganda i publicitat la regidora de Benestar Social Marta Torrado ha fet una modificació pressupostària i ha pagat ja 35.000 euros. Açò ja va ocórrer en 2010, quan propaganda i publicitat tenia també un pressupost de 0 euros i va acabar abonant 92.000.

Així que és evident que la intenció és el que explica i que aquest govern municipal anteposa el pagament de la propaganda al de les ajudes socials. A més estem a l'espera que Rita Barberá exercisca d'alcaldessa de València i reclame a la Generalitat valenciana els més de 15,5 milions d'euros per a ajudes socials que se'ns deuen a tots els valencians i valencianes.

El grup municipal socialista és conscient del moment econòmic pel qual passen les administracions, però quan un Ajuntament està tan terriblement endeutat com a aquest, fruit d'una nefasta gestió, prioritzar és una necessitat. És necessari d'una vegada per sempre que s'abandone el autobombo i la propaganda i no als ciutadans i ciutadanes; quan les persones més ho necessiten és quan un Ajuntament ha de bolcar-se per a assegurar que es cobrisquen les seues necessitats.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE