Tuesday, October 25, 2011

Es regala patrimoni

Francisco Carsí Chulvi

¡Que me lo quitan de las manos, oiga! Imagina als pròcers consistorials oferint el nostre sòl en aquests termes? Segur que no ens anem molt de la realitat si ens retrotraiem a aquells esplendorosos anys de la bambolla immobiliària en els quals a València es lligaven gossos amb llonganisses i alguns alienaven el patrimoni municipal de sòl, com si fóra l'hort de la seua casa.

De fet, mire si la ficció està pròxima a la realitat que entre les qüestions que abordarà hui la Comissió d'Hisenda es troba la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l'aprovació del pressupost municipal per a 2006 per irregularitats en la gestió del Patrimoni Municipal de Sòl (PMS).

El recurs ho va presentar el regidor socialista Juan Ferrer en entendre que l'Ajuntament de València havia furtat 48 milions d'euros que haurien d'haver-se destinat a habitatge públic. Així ho va reclamar el Grup Municipal Socialista a través d'al·legacions que el Partit Popular va desestimar.

Els populars no van voler rectificar i el TSJCV ens ha donat la raó anul·lant l'aprovació dels pressupostos de 2006 i donant un toc d'atenció a l'equip de Govern perquè sàpien que no pot saltar-se les normes com si no res.

Ferrer va denunciar que els comptes municipals no indicaven la destinació de 13.848.000 euros procedents de la venda d'immobles, ni destinaven el 5 per cent dels ingressos previstos, 34.173.000 euros, al patrimoni de sòl tal com estableix la llei.

La mateixa per la qual els fons del PMS han de destinar-se obligatòriament a la promoció d'habitatges de protecció pública, llevat que no existisca un dèficit de la mateixa. Només en aquest cas, es podria destinar a una altra despesa però que, també, hauria de ser de caràcter social.

Som conscients que la sentència no tindrà efectes a nivell pràctic, però deixa en evidència la mala gestió del patrimoni en unir-se a la qual va dictar el Tribubal Suprem en 2007 per a anul·lar la subhasta d'un solar en l'avinguda de França realitzada en el 2000 perquè els ingressos es van transformar en habitatges de renda lliure i no pública. Tot un negoci (no sabem per a qui).Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE