Wednesday, April 13, 2011

¿Corruptes? No, gràcies

Des de fa mesos, els socialistes venim anunciant que el projecte de la dreta a la ciutat de València, igual que ocorre a nivell autonòmic, està esgotat i dóna mostres d'estar donant els seus últims sospirs en forma d'excessos i desvergonya. Aquesta sensació s'ha confirmat amb la presentació de les llistes electorals per a les properes eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig, candidatures que són símptoma que els dirigents del PP es riuen dels ciutadans i han perdut tot el respecte pel sistema democràtic.

Que el PP presente una llista electoral a l'Ajuntament de València en la qual el seu número tres siga Jorge Bellver, acusat d'un presumpte delicte de prevaricació (per la concessió il·legal per a la construcció d'un aparcament en els Jardins de Monforte) és, com a mínim, una aixecada de camisa; però que al mateix Bellver se li premie pels seus problemes amb la justícia i l’incloguen en la candidatura del PP a les Corts Valencianes, és una falta de respeto al ciudadano.

Potser el PP pense que al convertir a Bellver en diputat a partir de maig, la seva condició d'aforat farà que la seua causa amb la justícia, a punt de ser jutjat, s'allargue indefinidament en passar el cas d'un Tribunal ordinari al TSJCV. Mangarrufes de qui es veu amb l'aigua al coll. O potser Bellver siga la guinda d'unes candidatures autonòmiques, les del PP, que porten en les seues files a 5 imputats i a 6 implicats en casos de corrupció com Gürtel o Brugal. Aquesta és la gent que Francisco Camps, amb el vistiplau de Mariano Rajoy, vol assentar a les nostres institucions.

La borratxera de poder després de 20 anys de govern del PP a la ciutat i 16 anys a la Comunitat Valenciana els ha portat a pensar que són impunes i que poden riure's de nosaltres. Fa temps que el propi PP es va llevar la careta i actua amb la prepotència de qui es creu intocable. Però els ciutadans ja estan cansats de tant despropòsit i tanta desvergonya, i aquestes eleccions seran el moment adequat per posar a cadascú al seu lloc.

Les llistes del PP són reflex de més del mateix, de projecte esgotat, de les mateixes polítiques que ens han portat a vincular la Comunitat Valenciana amb la destrucció d'ocupació, el fracàs escolar, la reculada en les polítiques socials, la manipulació informativa i el descrèdit i la vergonya davant la resta d'Espanya.A la ciutat de València, el projecte de Rita Barberá és el mateix de les últimes dues dècades, el model que es tradueix en més de 70.000 aturats, en un Ajuntament arruïnat mentre existeixen més de 400 equipaments educatius, socials, mediambientals o esportius sense executar repartits per tots els barris, i en una política de confrontació permanent amb els veïns en lloc de garantir el consens necessari per solucionar els problemes. Amb aquestes dades queda patent que el projecte de Rita Barberá ha quedat obsolet i ja no serveix per donar solució als problemes que assolen la ciutat.

Contrasta molt la proposta caduca del PP amb la candidatura i el projecte d'il·lusió, de canvi i de futur que proposem els socialistes valencians. Una candidatura liderada per Joan Calabuig que aglutina als millors per dur a terme les millors polítiques, que combina experiència en gestió municipal, en moviments socials i una nova generació del socialisme valencià que aporta joventut i frescor a les institucions.

Aquesta opció de canvi que representem els socialistes va a centrar la seua acció de govern en el que veritablement importa a la ciutadania: convertir València, entre tots i totes, en una ciutat moderna amb una economia forta, capaç de generar ocupació i oportunitats, de defensar a les persones per damunt de tot i que els serveis públics garantisquen major qualitat de vida a les persones. Tot això des d'un Ajuntament més eficient, al servei de la ciutadania i que siga més participatiu, transparent i democràtic.

Així, en les eleccions del proper 22 de maig els ciutadans podran triar entre dos models ben diferents, gairebé antagònics, per governar la ciutat. Un que desprestigia la política, que es riu dels ciutadans i que es burla de la justicia, i un altre, el dels socialistes, que aposta per un canvi en les formes de fer política i per la modernització de la ciutat, amb l'ocupació, la potenciació dels serveis socials i la transparència com a pilars de l'acció municipal. Les cartes estan sobre la taula. Només queda esperar al fet que la gent honrada, honesta i cansada de tant excés diga “Prou. Ha arribat el moment”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE