HISENDA
miércoles, 17 de mayo de 2017

Vilar: “La sentència sobre plusvàlua podria suposar una important pèrdua d’ingressos als ajuntaments”

El regidor d’Hisenda afirma que “l'Ajuntament de València està quantificant el que podria suposar en termes tributaris esta sentència”

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha advertit hui que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que estén la decisió que havia adoptat sobre l'Impost de Plusvàlua per al territori foral de Guipuzkoa a tot l'Estat “podria suposar una important pèrdua d'ingressos als ajuntaments”. El regidor ha afegit que en 2017 es contempla una previsió d'ingressos de 32,5 milions d'euros, xifra superior a la de 2016 en 9,5 milions d'euros, un 41,3 per cent més.

Amb estes paraules ha valorat Vilar la decisió del Tribunal Constitucional que considera que l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) vulnera el principi constitucional de capacitat econòmica en la mesura en què no es vincula necessàriament a l'existència d'un increment real del valor del bé, “sinó a la titularitat del terreny durant un període de temps”. D'acord amb este dictamen, els contribuents no hauran de pagar l'impost de plusvàlua municipal quan hagen registrat pèrdues en la venda d'un immoble.

Vilar ha declarat que la sentència “no per ser esperada, és menys preocupant mancant una anàlisi més profunda de la mateixa” ja que, ha advertit, “podria suposar una perduda quantiosa d'ingressos a les entitats locals”. “En l'Ajuntament de València estem quantificant el que podria suposar en termes tributaris esta sentència”, ha assegurat.

De fet, Vila ha recordat que ja ha plantejat en la Comissió de la d'Hisenda i Finançament de la FEMP que “independentment del futur, els ajuntaments hauran de sol·licitar que l'Estat abone la totalitat de les possibles devolucions”. “Anem a fer una crida a la responsabilitat del legislador, perque els Ajuntaments hem estat liquidant este impost conformement al legislat i amb rigor jurídic-econòmic d'acord amb el nostre marc actual de finançament local”, ha afrimat.

L'IMPACTE NO SERÀ TAN GREU

No obstant açò, ha avançat que “com que no s’havia sol·licitat revisió cadastral en els últims anys, l'impacte no serà tan greu com haguera sigut en cas que s’haguera produït la citada revisió”.

Així mateix, el regidor s'ha referit a l'última reunió de la Comissió de la FEMP, on ja es va abordar esta possibilitat, i ha recordat que va causar “enorme preocupació entre els membres de la FEMP pel minvament d'ingressos que va a suposar la nova formulació a la qual es veurà abocada l'Impost de Plusvàlua”.

Segons Vilar hi ha una petició “unànime” per tal que s'aborde amb “profunditat” quines seran “les conseqüències de futur d'esta sentència”. En este sentit, el regidor ha apuntat que des dels ajuntaments “ens hem de plantejar si l'actual impost queda invalidat, per tal de sol·licitar de l'Estat les alternatives que es puguen plantejar-se per a evitar els dèficits que es produiran per falta d'ingressos”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE