Friday, November 26, 2021

València se situa com a ciutat referent en innovació climàtica en el StartupCities Summit

Pilar Bernabé: “Estem orgullosos dels projectes que naixen i creixen a València com els que participen en #StartupCitiesSummit”

València se situa com a ciutat referent en emprenedoria i innovació climàtica. Així va quedar patent en l'esdeveniment internacional StatupCities Summit celebrat a Màlaga, ciutat a la qual es va desplaçar una delegació valenciana de 17 agents líders del sector cleantech, liderada per l'Ajuntament de València a través de València Activa, per a mostrar el talent valencià, donar a conéixer els seus projectes i connectar amb altres referents de l'ecosistema europeu, crear llaços i intercanviar idees i avançar cap a un món més sostenible.

La tinenta d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, va explicar davant el públic internacional que “València és una ciutat vibrant, emprenedora, amb gran projecció i plena de talent. Estem orgullosos dels projectes que naixen i creixen a València, que són els nostres millors ambaixadors, com els que participen en #StartupCitiesSummit, posicionant-nos com a líders en Cleantech i innovació climàtica”.

La delegació va estar composta, a més de per l'Ajuntament de València -representat per València Activa i VLC Tech City-, pel clúster Avaesen; la incubadora Zubi Labs; les startups Zeleros, Closca, Navlandis, Solatom, Ampere Energy, Climate Trade, Esus Mobility, GreenB2, IoT Sense, Therminer i Abverbian; corporates com Obremo -de Grupo Gimeno- i Suez, a més de tindre representació de la nova Oficina d'Inversions.

Durant la trobada, en el qual van participar 387 empreses de més de 20 països, una part de la delegació valenciana formada pel clúster Avaesen, les empreses Grup Gimeno i Suez i les startups Therminer i Abervian van abordar els beneficis per a la innovació que suposa la col·laboració i la co-creació entre startups i corporates.

A més, el nostre subdirector d'Emprenedoria, Javier Mateo, va presentar durant la seua intervenció en l'esdeveniment l'ecosistema valencià i va posar en valor el seu dinamisme, talent i la seua aposta i especialització per l'emprenedoria verda.

Finalment, en el marc del StartupCities Summit en el qual van participar les ciutats europees de Braga, Portugal; Cluj-Napoca, Romania; Colònia, Alemanya; Heraklion, Grècia; Ostrava, República Txeca; Vantaa, Finlàndia; Varna, Bulgària, a més de Màlaga i la mateixa València, es va signar un MOU (Memoràndum of understanding) per a impulsar accions conjuntes per a promocionar i connectar els ecosistemes de les 9 ciutats que formem part de la xarxa de #GlobalStartupCities.StartupCities

StartupCity València és una iniciativa pionera basada en un nou model econòmic denominat StartupCities, els nous ecosistemes d'innovació líders en diferents sectors econòmics, com el cas del Cleantech per a València.

StartupCity València lidera aquest sector a través de la col·laboració oberta amb altres nous ecosistemes d'innovació, posant en comú infraestructures, accelerant innovacions disruptives de startups en mitigació climàtica, economia circular, mobilitat intel·ligent o contaminació zero, entre altres.

A més, dins d'aquesta iniciativa, dins del programa pioner del bottom-up #EiA - European innovation Area, València Activa ha posat en marxa programes com Clean Connect VLC, programa impulsat juntament amb AVAESEN.
.
El #EiA és un moviment geoeconòmic per a donar suport a les persones emprenedores i innovadores globals amb la Unió Europea com la seua zona zero i, construir el major consorci global públic-privat amb una Agenda d'Innovació impulsada pels ecosistemes d'innovacions locals: ciutats, pobles i àrees remotes, entre altres.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE