6/9/2022
Tuesday, September 6, 2022

València reconeix la labor dels bombers municipals que van participar en els incendis de Bejís i la Vall d'Ebo

Aarón Cano: "Som la gran ciutat de la Comunitat i havíem d'oferir-nos a la resta de territoris de la Comunitat en una situació de màxima emergència"

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, han reconegut este matí el treball dut a terme pels membres del cos de bombers de l'Ajuntament de València que van col·laborar en l'extinció dels incendis que este estiu van cremar 32.000 hectàrees de muntanya a Bejís i la Vall d’Ebo. En total, van participar 8 comandaments i 41 bombers, dels quals 16 es trobaven de guàrdia, i els altres 33 estaven fora de servici o de vacances.

El reconeiximent s'ha dut a terme en la Central de Bombers: “Som la gran ciutat de la Comunitat Valenciana”, ha afirmat Cano, “i havíem d'oferir-nos a la resta de territoris de la Comunitat en una situació de màxima emergència. Quan la Generalitat va sol·licitar la nostra col·laboració ens vam posar en marxa amb 50 persones i els mitjans materials i tècnics que feia falta”. Per la seua part, la vicealcaldessa ha destacat “la vocació i el compromís estos i estes professionals, que més enllà de les seues funcions a la ciutat de València, van interrompre les seues vacances o permisos per a col·laborar en l'extinció dels incendis”.

L'inspector David Roca, que va participar de manera activa en els incendis, ha explicat que “les nostres labors van ser les de fer costat als companys del Consorci, però una vegada eres allí t'arriba el foc i et toca treballar en primera línia”.

L'incendi de Bejís va cremar prop de 20.000 hectàrees, i va suposar el desallotjament de 1.500 persones de les muntanyes de la comarca de l'Alt Palància, afectant la zona en la qual es troba la Cova Santa d'Altura, en ple Parc Natural de la Serra Calderona. En este incendi van participar huit bombers que es trobaven de guàrdia, i 24 voluntaris que o bé es trobaven fora de servici o estaven de vacances.


L’incendi que es va produir a la Vall d’Ebo, va arrasar prop de 12.000 hectàrees i va suposar el desallotjament de veïns de diversos municipis de la zona com Famorca, Fageca, Tollos o Beniaia, entre altres. En ell van participar huit bombers que es trobaven de servici i altres nou que van acudir de reforç.

Des del primer moment el cos de bombers de la ciutat de València va oferir el seu suport als consorcis de València, Alacant i Castelló, i va col·laborar per a intentar sufocar els incendis. Les principals labors que van dur a terme van ser la de prevenció i proveïment dels vehicles forestals que treballaven en l'incendi. L'Ajuntament de València va participar amb diferents vehicles d'extinció d'incendis, que incorporen bombes d'aigua, així com vehicles de suport logístic.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE