SANITAT I SALUT
miércoles, 07 de marzo de 2018

València participa en les XLV jornades nacionals de Socidrogalcohol sobre addiccions

El Pla Municipal sobre Trastorns addictius 2016-2021 recull estudis sobre les addiccions

La regidoria de Sanitat participarà en la XLV edició de les Jornades Nacionals que reflexionaran sobre les addicions, ja siga a substàncies tòxiques com a jocs d’azahar o noves tecnologies. Concretament en esta trobada, que se celebrarà a Toledo entre els dies 8 i 10 de març, intervindran professionals del Pla Municipal de Drogodependències (PMD) i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA-València).

La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha ressaltat hui la importància d'estes jornades de Sociodrogalcohol “per la diversitat d'assumptes relacionats amb les addiccions que es debatran, i perquè la formació contínua i actualitzada dels i les professionals de ciències de salut és fonamental per a elaborar programes que aborden la prevenció des de l'òptica de l'evidència científica i de l'actualitat” .

Maite Girau, que ha recordat que l'Ajuntament de València ha estat pioner en el desenvolupament de programes de prevenció, formació, documentació, informació i recerca de les addiccions, ha explicat que estes jornades s'estudiarà estos aspectes. Concretament, entre els temes que s'abordaran al llarg de la trobada destaca l'anàlisi de consums de substància addictives per part d'estudiants d'ensenyament secundari (dades conegudes a través de l'enquesta ESTUDES 2016/2017), així com diferències de gènere en l'abordatge de les addiccions o el consum de l'alcohol en l'entorn urbà, entre altres qüestions.

Finalment, la regidora ha destacat que l'Ajuntament de València treballa en coordinació amb les associacions ciutadanes i les universitats, i el fruit d'esta col·laboració ja s'ha traslladat a projectes de prevenció comunitària, prevenció escolar i familiar, tots ells recollits en el Pla Municipal sobre Trastorns addictius 2016-2021.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE