Monday, July 26, 2021

València impulsa una ordenança per a regular i promocionar els rodatges a la ciutat

Emiliano García destaca el creixement de les peticions per a gravar a la ciutat des que es va constituir la Film Office

El regidor de Turisme i Internacionalització de València, Emiliano García, ha anunciat aquest matí en la Comissió Municipal de Turisme que l'Ajuntament de València impulsarà la redacció d'una ordenança específica per a regular els rodatges a la ciutat. L'edil ha ressaltat que la ciutat s'ha convertit en un escenari natural de referència per a les productores, que cada vegada es mostren més interessades a rodar als seus carrers gràcies al treball desenvolupat per la Film Office, la plataforma per a promocionar la ciutat com a plató de cinema i la captació de rodatges que va començar a funcionar a partir de 2015.
Des de llavors, la ciutat ha experimentat un creixement sostingut en les sol•licituds per a gravar sèries, pel•lícules, anuncis i tot tipus de productes audiovisuals. Per això, el regidor de Turisme ha anunciat que promourà la redacció d'un text normatiu específic que regule i promocione l'activitat audiovisual a la ciutat.
“València s'ha convertit en un escenari natural de referència per a les productores. Des de 2015, quan l'Ajuntament, a través de Visit València, va posar en marxa la Film Office, les peticions per a gravar no han deixat de créixer i des de Turisme volem continuar impulsant aquesta activitat econòmica i cultural. Per això, promourem la redacció d'una nova ordenança de rodatges que regule específicament aquesta activitat, facilite els tràmits per a les productores que estiguen interessades a rodar a València i promocione la ciutat com a plató de cinema”, ha afirmat García.
L'edil ha destacat l'aposta de València pel cinema, un esforç que ha suposat el reconeixement de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya amb l'elecció de la ciutat com a seu dels premis Goya. “Fins ara, els rodatges estaven regulats a través de l'ordenança d'Ocupació de Via Pública, però crec que hem d'anar una mica més enllà per a acabar de posicionar a València com a ciutat de rodatges”, ha continuat l'edil.
Dades turisme
D'altra banda, el director gerent de la Fundació *Visit València, Antonio Bernabé, ha desglossat alguns de les dades turístiques registrades a la ciutat en els últims mesos com els 383.427 passatgers registrats entre gener i juliol en l'aeroport de València o l'ocupació hotelera fins al 15 de juliol que va aconseguir el 69,7% malgrat les restriccions derivades de la pandèmia. Bernabé ha manifestat les perspectives de recuperació del turisme de congressos i de reunions de cara al final d'any així com la millora de les dades de visitants a conseqüència del certificat Covid de la Unió Europea. Igualment, ha destacat la recuperació de més del 95% de les rutes aèries així com el 65% de les places durant 2021.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE