Friday, July 23, 2021

València estrena el Clúster de Sostenibilitat i Economia Circular per a enfortir l'hostaleria

La jornada de presentació ha abordat assumptes com la cuina d'aprofitament i la distribució urbana intel•ligent

L'Ajuntament de València, Hostaleria de València i Hostaleria d'Espanya, han presentat aquest matí el clúster de sostenibilitat i economia circular del sector hostaler. La trobada que ha tingut lloc en el Palau de Congressos de València portava per nom “Si ens movem tot canviarà” i ha comptat amb diverses ponències orientes a explicar les diferents propostes i línies d'actuació que el Clúster vol treballar per a enfortir el futur del sector hostaler orientat a construir un sector més sostenible on l'economia circular siga una dels senyals d'identitat.
Manuel Espinar, president d'Hostaleria València va explicar en la presentació de l'acte que “el sector hostaler patint una profunda crisi des de fa més de quinze mesos provocada per la pandèmia, però sempre hem defensat que d'aquesta crisi hem d'eixir de dins cap a fora, i posant en valor els nostres productes de proximitat i el nostre sector primari. Pensem que tots els projectes encaminats a treballar per la sostenibilitat són importants per a avançar com a sector i per a estar a l'altura dels reptes que se'ns plantegen per al futur”. En la mateixa línia José Luis Yzuel, president d'Hostaleria d'Espanya, va destacar que “la sostenibilitat ha de ser un punt fonamental en el full de ruta que marque el futur del sector. Sempre hem sigut un sector compromés, i en set sentit, considerem que l'hostaleria no pot estar al marge d'un repte tan important, com és el de la sostenibilitat, l'impacte de la qual redunda en tota l'estructura social”.
Finalment, Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització de l'Ajuntament de València va assegurar que “l'hostaleria està competida amb aquells aspectes i projectes que ens exigeix la societat, l'economia i el medi ambient, i que s'emmarquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible. El camí de la sostenibilitat, que hem de caminar conjuntament el sector públic i privat, és imprescindible transitar-lo i està ple d'oportunitats que no hem de desaprofitar.” Així mateix, García ha destacat que “València treballa per ciutat cada vegada més sostenible, més segura, més saludable, i està liderant un ambiciós projecte per a la descarbonització de l'activitat turística, que ens ha convertit en la primera ciutat del món a certificar la petjada de carboni del turisme. Un projecte en el qual volem implicar a tot el sector turístic i, com no podia ser d'una altra manera, a l'hostaleria”.
La primera ponència va tractar sobre la cuina d'aprofitament per a reduir el desaprofitament alimentari, i en ella Carito Lourenço, del Restaurant Fierro i Mayre Modrego, directora de comunicació de Eurotoques, van explicar les propostes que en aquest sentit es treballen en l'hostaleria i la rellevància de continuar incrementant aquesta cultura de treball.
A continuació, Andrés Ferrer, CEO de Omawa, va parlar sobre la Petjada Verda, la sostenibilitat i compensació de petjada de CO2 en espais verds de proximitat. Aquesta xarrada va ser seguida de la presentació del Projecte de mesures compensatòries de la petjada de CO2, desenvolupades per l'Ajuntament de València de la mà d'Antonio Bernabé, director de *Visit València i Ana Pérez Sivera, de l'Àrea de sostenibilitat del departament de Canvi Climàtic de l'Ajuntament de Valèncià.
El projecte Calles Vivas, per a convertir les terrasses hostaleres en espais dotacionals per a la ciutat, va ser protagonista de la ponència que va donar Sonia García-*Fraile, Tècnic del Departament Cultura i Oci de Fundació ONCE.
Finalment, en el tancament de la jornada del Clúster es va parlar sobre la distribució urbana intel•ligent i la traçabilitat sostenible per al sector, amb José Carlos Espeso, responsable de mobilitat i àrea smart distribution AECOC.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE