Thursday, March 4, 2021

VALÈNCIA ÉS LA PRIMERA CIUTAT A SUMAR-SE A l’ESTRATÈGIA NACIÓ EMPRENEDORA

Sandra Gómez i Francisco Polo presenten l’estratègia amb la qual el Govern d’Espanya impulsa la generació d’oportunitats en el camp tecnològic

“València ha sigut la primera ciutat a sumar-se a l’Estratègia Espanya Nació Emprenedora, una fita amb la qual ha passat a formar part de les ciutats generadores d’oportunitats, benestar, riquesa, treball i innovació”. Així s’ha pronunciat la vicealcaldessa, Sandra Gómez, durant la presentació del pla estatal que pretén impulsar la generació d’oportunitats en el camp tecnològic.

“Hem sigut la primera ciutat a sumar-nos a esta estratègia perquè volem continuar creixent com a ciutat emprenedora”, ha reivindicat Gómez, qui ha remarcat que si “2020 va ser un any que recordarem com un dels pitjors anys de la nostra història, 2021 serà l’any de la vacuna i el de la recuperació”. “Este serà l’any en què ens sobreposem al que hem viscut i establim les bases del país i la ciutat que volem deixar a les pròximes generacions”, ha assegurat durant l’acte, que ha comptat amb la participació de l’Alt Comissionat de l’Estratègia, Francisco Polo, la consellera d’Innovació, Carolina Pasqual, i la delegada del Govern, Gloria Calero.

En esta línia, la vicealcaldessa ha declarat 2021 “l’any de l’impuls definitiu a la revolució tecnològica”. Durant la seua intervenció, ha ressaltat que València “té moltes potencialitats per consolidar-se com una ciutat capdavantera en matèria d’innovació i tecnologia”. Entre elles, ha ressaltat “un ecosistema innovador vibrant format pel conjunt d’empreses, startups i inversors que han confiat i confien en esta ciutat per tirar avant els seus projectes”.

Este sector “li ha agraït l’esforç per convertir València en una ciutat referent” i “atraure el talent internacional, retindre el talent local i promoure la inversió i la creació de projectes”. Gómez ha destacat també les seues “aportacions a la futura llei de startups, que esperem siga una realitat a curt termini, i que ajudarà a créixer i consolidar un sector fonamental per al present i el futur de la nostra ciutat”.

Igualment, ha destacat la plataforma de col·laboració publicoprivada València Tech City, “un model de col·laboració que ens ajudarà a posicionar-nos com a referent en la creació de coneixement, talent, ús d’alt valor afegit i desenvolupament de tecnologia i innovació, i que tindrà un paper fonamental en els projectes vinculats als fons Next Generation”, ha apuntat en la seua intervenció. “València Tech City marcarà el rumb de la València del futur”.

Sandra Gómez ha tingut subratllat el treball que s’està desenvolupant des de l’àmbit municipal a través de València Activa per combatre la bretxa de gènere en l’àmbit de l’emprenedoria innovadora. “L’Estratègia Espanya Nació Emprenedora tracta esta qüestió com un eix transversal i en este objectiu també se situa l’Ajuntament amb iniciatives com ara ‘Treballem Iguals’ o l’Espai Lidera”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE