Tuesday, November 2, 2021

València es fixa com a meta que el 50% dels contenidors circulen per ferrocarril en 2050

Gómez: “Volem mantindre el lideratge en trànsit de mercaderies i volem ser una ciutat sostenible”

Sandra Gómez, vicealcaldessa de València, s'ha sumat a un acte en favor de l'ús del ferrocarril com a via de transport sostenible i s'ha fixat com a meta que la meitat dels contenidors que transiten pel port es moguen per via fèrria en 2050. “València vol ser un punt logístic i tenim les infraestructures adequades per a ser-ho”, ha assenyalat Gómez, “tenim el port, que és líder en trànsit de mercaderies, i hem d'aprofitar aqueixa oportunitat tenint en compte que ens hem marcat un repte, ser una ciutat neutra en emissions de carboni. Com podem aconseguir-ho? Aconseguint que gran part de les mercaderies vagen per ferrocarril, perquè és un transport sostenible”.
Un contenidor verd en plena plaça de l'Ajuntament ha sigut el punt de trobada d'un acte en favor del transport ferroviari amb motiu de l'Any Europeu del Ferrocarril, amb el qual la Unió Europea vol impulsar l'ús del tren com a transport alternatiu al camió. S'han donat cita en l'esdeveniment l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero; el conseller d'Infraestructures, Arcadi España; el conseller de Transfesa Logística, Bernd Hullerum; Joaquín del Moral, de RENFE; Josep Vicent Boira, comissionat per al desenvolupament del corredor mediterrani; o Casimiro Iglesias Pérez, director de planificació de la Xarxa Ferroviària.
La vicealcaldessa de València ha aprofitat l'ocasió per a recordar que aquesta setmana el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha tret a informació pública l'estudi del túnel passant de València, que connectarà l'Estació del Nord amb la línia ferroviària València Barcelona al nord de la ciutat. “Aquesta setmana féiem un pas de gegant amb la presentació de l'estudi informatiu del túnel passant”, ha explicat Gómez, “un primer pas per a aconseguir aquest anhelat corredor mediterrani que ens permetrà connectar-nos per ferrocarril amb tota Europa i millorar la connexió que tenim amb el port”.
La Unió Europea pretén impulsar l'ús del transporte intermodal i València és un punt estratègic. Però Gómez ha recordat que València també vol ser una ciutat cada dia més neta: “Volem mantindre aquest lideratge en el transport de mercaderies però volem ser una ciutat sostenible, per això, actes com el de hui, on reivindiquem que les mercaderies han de transportar-se majoritàriament en el transport ferroviari, casen perfectament amb el model de ciutat que estem defensant des de l'Ajuntament de València”.
La Unió Europea s'ha traçat com a objectiu aconseguir que el 30% del trànsit de mercaderies en tot el territori europeu circule per via fèrria. Gómez ha assumit aqueix repte i ha anat més lluny: “Nosaltres som una mica més ambiciosos, volem ja mirar cap al 2050, on més del 50% del trànsit de mercaderies ha de ser per ferrocarril. Crec que amb els avanços que estem donant en els últims dos anys respecte al túnel passant i el canal d'accés, estic convençuda que complirem aquest objectiu en 2050 àmpliament i que tinguem aqueixa connexió tan anhelada també que és l'accés nord al nostre port”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE