Tuesday, February 11, 2020

VALÈNCIA DEMANA A EUROPA FINANÇAMENT PER AL NOU ENTORN DEL MERCAT DE SANT PERE NOLASC

L'Oficina Tècnica per a Projectes Europeus ha formalitzat una petició a la Unió Europea perquè subvencione el 50 per cent del cost de les obres de reurbanització del «degradat» entorn del mercat de Sant Pere Nolasc. Així ho ha anunciat hui el regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, qui ha recordat que esta obra afecta els carrers Convent, Mateu Escrivà i Santa Isabel, i permetrà la recuperació de 1.900 metres quadrats per a la ciutadania.

El projecte suposa una inversió pròxima als 400.000 euros, per això Europa sufragaria uns 200.000 euros d’esta intervenció urbanística que es completarà amb l'obertura d'una nova via, paral·lela al carrer Nador, i amb la creació d'una zona verda que connectarà el mercat de Sant Pere Nolasc amb el carrer Sagunt. Més endavant, la regidoria de Comerç executarà la rehabilitació i obertura del mercat municipal, en un projecte que contempla que el recinte siga de venda exclusiva de producte valencià, introduint en l’edifici, també, espais per a la ciutadania. Hui en dia, el mercat sols comptava amb una parada en actiu.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat que les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat municipal de la plaça Sant Pere Nolasc «s'emmarquen dins de l'actuació que realitza en els últims anys l'Ajuntament de València d'adequació, rehabilitació i millora dels entorns i espais públics urbans». Sandra Gómez ha explicat que l'objectiu és «convertir en zona de vianants este entorn perquè siga un espai de convivència compatible per a la ciutadania». L'actuació, que «s'emmarca en la política de revitalitzar els espais públics urbans», permetrà la recuperació de 1.900 metres quadrats per a la ciutadania.

Les obres de reurbanització de l’entorn del mercat estan ja en marxa, i “suposassen una clara aposta per la mobilitat sostenible i la conversió en zona de vianants d’un espai que abans estava degradat. Esta característica converteix la intervenció en una candidata ideal per a rebre fons europeus que financen la reducció de la petjada de carboni”, ha explicat el regidor Galiana.

“Des de l’equip de govern aprofitarem totes les convocatòries a ajudes i subvencions europees per a poder estalviar el màxim de diners possible als nostres contribuents i pagar, amb inversió provinent d’Europa, actuacions que van en pro de la sostenibilitat. Es tracta de gestionar des del màxim rigor i de manera proactiva, per a poder fer més projectes positius per a València amb els mateixos diners”, ha defensat Galiana.

Esta sol·licitud s’uneix a les que ja ha realitzat la regidoria d’Innovació per les obres de la plaça de la Reina i el Mercat i els carrils bici de l’Albereda i de les avingudes General Avilés/Corts Valencianes.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE