Tuesday, June 14, 2022

València continua liderant les afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms el mes de maig

La proporció de persones autònomes de València, quant al total d'afiliacions, ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%

Segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social, la ciutat compta amb 57.539 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de maig dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, superant a ciutats com Madrid o Barcelona.

“En l'última dècada trobem una tendència ascendent en parlar d'autònoms i autònomes a la nostra ciutat. Aquesta xifra ens reafirma com a ciutat emprenedora. Les persones autònomes són un col·lectiu clau en el nostre teixit econòmic local, per això els donem suport amb diversos programes i serveis com els que impulsem des de València Activa”, ha destacat la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.
Quant al nombre d'afiliacions a la S. Social a la ciutat de València ha augmentat fins a les 412.047 al maig de 2022, una xifra rècord dels mesos de maig des del 2010, que, a més, suposa un augment de 23.146 afiliacions respecte maig de 2021.
“El dinamisme del mercat de treball que s'ha donat en 2021 i el que portem de 2022 és més que notable i aquestes xifres són mostra de la bona evolució en situar-nos fins i tot en millors xifres d'ús de les registrades prèviament a la pandèmia. Aquestes dades, juntament amb els d'atur i contractes registrats d'aquest mes de maig, demostren que la recuperació econòmica s'està produint a València”, ha puntualitzat Bernabé.
Pel que respecta a la comparativa amb altres ciutats, València registra una de les taxes de variació més alta de les principals ciutats espanyoles, Comunitat Valenciana i Espanya des de l'inici de la pandèmia, la qual cosa indica que “estem responent millor a la dinamització del mercat laboral”. Així doncs, en relació a les dades registrades al febrer de 2020, València registra, amb un 5,8%, un dels majors increments d'afiliacions a la Seguretat Social, superant les xifres registrades per Barcelona (2,3%) i Madrid (3,9%, passant de 389.493 afiliacions a 412.047.
A més, és necessari recordar que la ciutat de València ha registrat al maig de 2022 la millor dada de contractacions indefinides de la seua història, en créixer en més d'un 1.116% el nombre de contractes d'aquest tipus des de maig de 2020. Segons les dades facilitades per Labora el mes de maig es van registrar 38.289 contractes, sent de tipus indefinit 15.783, això és, el 41,2% dels contractes signats al maig són indefinits.

“La radiografia és aquesta: al maig de 2020 només el 10% dels contractes era de tipus indefinit, mentre aquesta xifra ara supera el 40%. Es tracta de la millor xifra aconseguida quant a contractes de tipus indefinit des que es tenen registres. Aquesta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”, ha remarcat la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.
Amb tot, les dades mostren un increment del 19,3% dels contractes registrats indefinits respecte a abril d'enguany (2.551 contractes indefinits més). I el creixement en termes interanuals supera el 395,2% (12.596 contractes indefinits més).
D'altra banda, aquest mes de maig s'ha registrat un descens de l'atur de 13.622 persones respecte al mateix mes de 2021, i acumula ja nou mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per *Labora.
“Prenent com a referència el maig anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 1.476. A més, les dades també són lleugerament millors que els d'abril d'enguany (-673), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació”, ha remarcat la regidora Bernabé.
“La recuperació a València està anant més ràpid que en altres ciutats, gràcies a l'esforç conjunt de persones treballadores, empreses i administració”, ha remarcat la regidora.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE