Wednesday, October 13, 2021

València comptabilitza 830 grans propietaris d'habitatge

Borja Sanjuán confirma la intenció del consistori de començar a cobrar un 30% de recàrrec de l'IBI a grans propietaris amb habitatges buits

La ciutat de València compta amb un total de 830 empreses i organismes com a grans propietaris d'habitatge, és a dir, que tenen en el seu poder 10 o més habitatges registrats al seu nom en tot el terme municipal, segons ha informat el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán. Esta és la base de grans propietaris als quals l'Ajuntament de València podrà aplicar un recàrrec del 30% en l'IBI (Impost de Béns immobles) si mantenen els habitatges buits i no les incorporen al mercat del lloguer com exigirà la nova Llei d'Habitatge en la qual està treballant el Govern central.

L'Estudi del Nombre d'Habitatges per Propietaris en el qual s'ha basat el consistori per a realitzar els càlculs estableix que a la ciutat de València hi ha un total de 420.298 habitatges però només 324.329 propietaris entre persones físiques i persones jurídiques. El 99,74% d'estos propietaris (323.499) disposa de menys de 10 immobles mentre que el 0,26% restant (830) té en el seu poder més de 10 habitatges. El registre d'habitatge buit que està elaborant la Generalitat ha de determinar ara quins d'estos grans propietaris no han tret al mercat del lloguer els seus immobles i, per tant, són susceptibles que el consistori els aplique el recàrrec de l'IBI.
Sanjuán ha assegurat que si la Generalitat entrega el seu registre d'habitatges buits de grans forquetes abans que finalitze l'any, el consistori podrà aplicar el recàrrec ja en 2022. “L'Ajuntament de València ja tenia fets els deures i la Generalitat ja ha avançat molt a poder aplicar un recàrrec a l'habitatge buit. Si els terminis es compleixen i tenim aqueix registre d'habitatges buits de la Generalitat de grans propietaris abans de final d'any, en el 2022 hi haurà ja un recàrrec”, ha manifestat l'edil, qui ha insistit que l'objectiu no és recaptar sinó que hi haja menys habitatge buit a la ciutat i, per tant, abaixen els preus del lloguer.
L'estudi realitzat pel consistori constata que de les 830 grans propietaris existents a la ciutat, 406 són persones físiques i 424 són persones jurídiques. Pel que respecta a les persones jurídiques (que engloba a empreses, institucions, organismes, etc.), el document amb el qual treballa l'Ajuntament sosté que hi ha 164 amb entre 10 i 14 habitatges; 76 amb entre 15 i 19; 119 amb entre 20 i 49; 33 amb entre 50 i 99; 26 amb entre 100 i 299; i 6 amb més de 300 repartides per tota la ciutat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE