Monday, June 13, 2022

València celebra el primer fòrum per a avançar cap a l'abolició de la prostitució

Sandra Gómez: “València serà una de les primeres ciutats amb una ordenança abolicionista i perseguirem totes les cares del proxenetisme”

L'Ajuntament de València ha celebrat aquest matí en el MuVIM el primer Fòrum sobre l'Abolició de la Prostitució que s'organitza a la ciutat i un dels primers a nivell nacional per a analitzar i debatre sobre les eines legals amb les quals compten els municipis i les comunitats autònomes per a posar fi a l'explotació sexual de les dones. La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha inaugurat el fòrum juntament amb el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la delegada del Govern, Gloria Calero, i ha mostrat la seua confiança que València siga una de les primeres ciutats a comptar amb una ordenança abolicionista: “Hui som ací en el Fòrum de l'Abolició de la Prostitució, un dels primers que es fan a nivell nacional, i hem de dir ben orgullosos que la ciutat de València serà una de les primeres ciutats a aprovar una ordenança que siga abolicionista i que, per tant, faça de protectora de les dones més vulnerables”, ha explicat durant la inauguració d'aquestes jornades organitzades per la Regidoria de Protecció Ciutadana.
Gómez ha defensat la necessitat de reformar el marc legal per a acabar definitivament amb totes les formes de prostitució. “No es pot ser progressista i defensar que el proxenetisme és una espècie de llibertat d'empresa o que són emprenedors als quals cal normalitzar o blanquejar. O que els puters són consumidors que tenen drets. No es pot defensar que la prostitució és un treball sexual on existeix un contracte laboral on existeix llibertat d'empresa i llibertat de consentiment. És una manera d'aprofitar-se de les dones pobres, de les dones vulnerables, de les dones migrants, de les dones que necessiten més si cap de la mesures d'acció social que permeten posar-les en una situació d'igualtat. Per això, nosaltres defensem una reforma molt potent del Codi Penal on es penen totes les cares del proxenetisme. I hi ha una qüestió fonamental per als ajuntaments i és que es regule i es pene la terceria locativa, que és aquell propietari d'un local que permet i consent que s'exercisca la prostitució”, ha manifestat després de participar en el fòrum.
Per part seua, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha subratllat que l'objectiu principal d'aquest fòrum és buscar mesures més enllà de l'àmbit policial per a avançar cap a l'abolició de la prostitució. “Estem treballant des d'un punt de vista no sols estrictament policial. Hem de veure la lluita contra la prostitució des de diferents àmbits, tant des del punt de vista de les activitats com des del punt de vista de l'espai públic. I tot rematat amb el treball de seguretat ciutadana”, ha manifestat.
Cano ha subratllat que l'Ajuntament de València iniciarà el procediment administratiu per a redactar una Ordenança de Prostitució que substituïsca a la de 2013 i que ajude a combatre les noves formes de prostitució que no són visibles. “Aquestes jornades ens serveixen per a decidir què podem fer front a una prostitució que no és de carrer i que, per tant, no és visible. No es mostra, però existeix. Hem d'analitzar com podem abordar la lluita contra els pisos on s'exerceix la prostitució, quines eines administratives té un Ajuntament i, al seu torn, quines eines administratives té una Policia Local amb les competències que té per a lluitar contra els pisos on s'exerceix la prostitució o què podem fer front a aqueixos prostíbuls que tenen l'aparença d'hotels. Però no sols des d'un punt de vista policial sinó si podem fer alguna cosa amb les ordenances d'Activitats i d'Espai Públic. Tot això és el que hem de posar damunt de la taula. Perquè si això és un decidit debat sobre la lluita contra la prostitució i abolició, hem de veure-ho des d'un punt de vista global”, ha indicat.
L'edil ha insistit que cal continuar aprofundint en el marc legal per a combatre totes les formes d'explotació sexual: “No lluitem contra gent incompetent i hem d'afrontar aquesta lluita amb totes les nostres armes d'una manera decidida, sense debats. Perquè ací no hi ha debat sota el meu punt de vista. És una lluita contra la prostitució per l'abolició de la prostitució. Des d'aqueix punt hem de generar eines que combaten, per exemple, la terceria locativa”, ha finalitzat.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE