Monday, June 20, 2022

València Bàsket, Paco Fenollosa y el Real Club Náutico, entre els premiats al Mèrit Esportius

Es recuperen les categories d'esport popular després de la pandèmia i la gala de premis tindrà lloc el pròxim 27 de juny

L'edició XXII dels Premis al Mèrit Esportiu ja té guanyadors i guanyadores. El jurat responsable de valorar les candidatures ja ha donat a conéixer el nom d'esportistes, clubs i entitats que re-bran la distinció de l'Ajuntament de València.
Els guardons premien els millors resultats esportius reeixits durant l'any precedent, en este cas, el 2021. Així mateix, també reconeixen la labor en favor de l'esport d'entitats o mitjans de comu-nicació.
La regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha comentat que “un any més València premia als seus millors esportistes, les millors i els millors esportistes de la ciutat de València. I també a les entitats o clubs que han contribuït a promocionar l'esport, tant l'esport base com l'esport de competició, aquells clubs i esportistes que també han portat el nom de València a qualsevol part del món però per descomptat, també als nostres xiquets i xiquetes que s'han educat i que s'estan educant en els valors de l'esport”.
Bernabé ha acabat assenyalant que “València, un any més, vol premiar aqueixa labor, vol pre-miar aqueix esforç i vol reconéixer als xiquets, a les xiquetes i als esportistes, que representen millor que ningú els valors que volem per a aquesta ciutat que no són uns altres que els valors de l'esport”.
L'acte de lliurament dels Premis al Mèrit Esportiu tindrà lloc dilluns que ve 27 de juny en la Sala d'actes del Complex Esportiu Cultural Petxina.

Esport d'alt nivell
El guardó més important dins dels Premis, el d'esportista més destacat, ha sigut en esta edició per a Carlos Domínguez Capilla, jugador de frontenis que ha contret com a mèrits ser esportis-ta d'alt nivell, infermer i estudiar al mateix temps Medicina mentre aconseguia ser medalla d'or en el campionat d'Europa i medalla d'or en la Copa del Món.
En categoria femenina, la guanyadora ha sigut Tamara Icardo Alcorisa, jugadora de pàdel que ha sigut Campiona d'Europa i del Món amb la Selecció Espanyola en 2021, així com vencedora de dos tornejos del World Pàdel Tour, a Santander i València.
Respecte als esportistes amb discapacitat, el jurat ha triat al futbolista Sergio Alamar i l'atleta Elena Latre com els més destacats de 2021. Alamar va ser present en els Jocs Paralímpics de Tòquio, mentre que Latre va ser or en pes, plata en disc i bronze en javelina en el Campionat d'Espanya d'atletisme per comunitats autònomes i or en javelina i plata en pes en el Campionat d'Espanya Liberty Promeses paralímpiques d'atletisme.
En la categoria del club o equip esportiu més destacat, el Club Antares ha sigut triat triat pel jurat com a mereixedor del premi per la seua participació en Campionat d'Espanya amb 50 gimnastes, obtenint 4 campions d'Espanya, 2 subcampions d'Espanya, 3 tercers llocs en la general i 47 medalles en aparells.
En el fet esportiu o millor resultat a nivell internacional, s'ha decidit premiar al València Basket per haver sigut campió de l'Euro Cup Women i Supercampió d'Europa (SuperCup Women).
Finalment, el reconeixement a la trajectòria esportiva més destacada ha sigut per a Vicente Sa-font, per la seua reeixida carrera com a esportista i mestre convertint-se en una referència en el món de l'esgrima, collint des de l'any 1998: 51 medalles en Campionats d'Espanya, 7 campionats d'Espanya en la modalitat sènior categoria ore equips, 15 medalles d'or en els Campionats d'Espanya individual sènior, 30 medalles en Campionats d'Espanya i haver format a 8 tiradors i tiradores sènior en l'equip nacional en Campionats del món, 2 tiradors olímpics en cadira de rodes, 2 tiradors preolímpics sènior i 8 tiradors júnior i cadets internacionals.
Esport escolar
Els guardons també reconeixen a les i els esportistes en edat escolar. Enguany, el jurat ha dic-taminat que el triatleta Pablo Martínez, obtinga el Premi a l'Esportista en Edat Escolar més des-tacat per ser campió del Món de Triatló d'hivern en el grup d'edat 16-19, així com haver estat en el podi en tres categories del campionat d'Espanya. El jurat ha decidit també entregar la plata a Carlos Espí del Real Club Nàutic de València pels seus èxits en el campionat d'Europa i del Món. El bronze ha sigut per al gimnasta Cherwin Soriano, que amb només 8 anys va guanyar el campionat d'Espanya de Base 1 i va aconseguir 5 medalles en aparells.
En categoria femenina, el premi a la millor esportista escolar és per a la triatleta Sara Moreno, que va ser campiona d'Espanya per relleus mixtos i en seleccions autonòmiques, així com sub-campiona d'Espanya de duatló. La de plata és per a la regatista Blanca Ferrando, que va guan-yar totes les proves autonòmiques Sub-13 Femenina, va rostir com a absoluta femenina, i va guanyar el Campionat i la Copa d'Espanya. A més, es va classificar per al Campionat d'Europa de Optimist, sent la participant més xicoteta i finalitzant en la posició 12. La menció de bronze és per a la gimnasta Violeta Bacigalupo, campiona d'Espanya infantil.
Per part seua, el club Gym-Val ha sigut triat com el club esportiu en Edat Escolar més destacat pel seu ascens a Primera Divisió Lliga Iberdrola, amb dues gimnastes classificades com a 1a i 2a en classificació individual en Segona, així com diversos èxits en el Campionat d'Espanya i Autonòmic. El Real Club Nàutic de València ha rebut una menció de plata i el Club Beisbol Astres de bronze.
En l'entitat que més ha donat suport a l'Esport en Edat Escolar, el guardó ha sigut per al Club Esportiu Zafranar, pels seus 25 anys realitzant una labor educativa, social i esportiva en el dis-tricte de Patraix.
Dins del mateix àmbit, l'esportista amb discapacitat més destacada ha sigut Andrea Yuste, atle-ta adaptada que va aconseguir un or i dues plates en el Campionat d'Espanya Liberty Promeses paralímpiques atletisme i dos ors i una plata en el Campionat d'Espanya FEDC de menors.
Esport popular
En esta edició, els Premis al Mèrit Esportiu han pogut tornar a premiar a l'esport popular després d'estar deserts l'any passat a causa de la quasi inexistent pràctica esportiva popular durant 2020. El Jurat ha decidit que l'Esportista Popular Més Destacat siga enguany Llorenç Miralles, president del Club Esportiu Urbans i vinculat a l'esport urbà València des de 1994. Ha assesso-rat en la construcció de parcs de skate a la ciutat de València en els últims anys i és organitzador d'esdeveniments de skate des de fa dues dècades. L'Esportista Popular Més Destacada han sigut les bessones Ana i Carmen Amaro, dues de les cares més conegudes de l'atletisme po-pular valencià amb més de dues dècades de participacions en carreres a la seua esquena acu-mulant nombrosos podis.
La Trajectòria Esportiva Més Destacada en l'Esport Popular ha sigut reconeguda en aquesta edició a Vicent García San Rafael, ideòleg del Circuit de Carreras Populares de la Ciutat de València en la seua creació i concepció, participant activament des de llavors com a assessor i coordinador d'aquest. Acumula més de 175 proves dirigides com a director de carreres populars i, a més, ha participat com a atleta en més de 950 proves des de 2001.
Quant a l'Equip Més Destacat en l'Àmbit de l'Esport Popular, enguany es reconeix la labor de Sanus Vitae, que va estar activa diàriament en xarxes socials durant la pandèmia i de manera gratuïta per a la població. L'entitat treballa per a ajudar a l'esportista amateur, format per prepa-radors/as físics, nutricionistes i altres professionals, oferint classes gratuïtes a l'aire lliure.
Voluntariat esportiu
Dins d’esta categoria, Antonio José Asensio i Teresa Henares s'han alçat amb el premi a la voluntària i el voluntari més destacat, respectivament. Asensio porta un total de 80 esdeveni-ments fins a desembre de 2021, i participa des que es va inscriure en l'Oficina del Voluntariat Esportiu de València. Henares, pel seu costat, forma part del grup de bicivoluntaris i ha participat en un total de 125 esdeveniments fins a desembre de 2021.
La Fundació Diagrama ha sigut premiada com l'entitat que més ha donat suport al moviment del voluntariat esportiu pel suport a menors en risc d'exclusió social i participació de manera activa al voluntariat esportiu en els diferents esdeveniments de Triatló a la ciutat de València.
Altres àmbits relacionats amb l'esport
Els Premis al Mèrit Esportiu guardonen a més a aquells mitjans de comunicació i periodistes que difonen la realitat esportiva de la ciutat de València. En este cas, es premia en la categoria de Mitjà de Difusió que més i millor secunda i difon la realitat esportiva de la ciutat a Yosoynoti-cia.es per fer visibles els esports que no ixen en altres mitjans.
A més, en esta edició també s'ha premiat a l'entitat no esportiva que més ha promogut l'esport. Segons el veredicte del jurat, CocaCola Europacific Partners és la mereixedora de la distinció per fomentar hàbits de vida saludables i relacionats amb la pràctica esportiva. Coca-Cola és pa-trocinador de les principals entitats i activitats esportives del territori i secunda i patrocina grans cites com València Ciutat del Running, la Mitja Marató i la Marató Trinidad Alfonso EDP, també fa costat a la Fundació Esportiva Municipal i el seu Circuit de Carreras Populares, o la carrera 10K València Ibercaja.
El València Club d'Halterofília ha sigut reconegut en la categoria d'Entitat Esportiva que més ha promogut la igualtat de gènere en treballar en la categoria femenina des de la base en la promoció d'halterofília infantil, passant per les categories juvenils, júniors, sèniors i màster, amb molt bons resultats a nivell regional i nacional.
Premi Amorós al Mèrit Esportiu
Finalment, el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València ha sigut concedit a Francisco Fenollosa “Paquito”, President d'Honor del Llevant UD, que porta com a soci granota 71 anys i és directiu des de fa més de dues dècades.
València, 16 de junio de 2022

València Bàsket, Paco Fenollosa y el Real Club Náutico, entre los premiados al Mérito Deportivo
Se recuperan las categorías de deporte popular tras la pandemia y la gala de premiación será el próximo 27 de junio
La edición XXII de los Premios al Mérito Deportivo ya tiene ganadores y ganadoras. El jurado responsable de valorar las candidaturas ya ha dado a conocer el nombre de deportistas, clubes y entidades que recibirán la distinción del Ayuntamiento de València.
Los galardones premian los mejores resultados deportivos logrados durante el año precedente, en este caso, el 2021. Asimismo, también reconocen la labor en favor del deporte de entidades o medios de comunicación.
La concejala de Deportes del Ayuntamiento de València, Pilar Bernabé, ha comentado que “Un año más València premia a sus mejores deportistas, las mejores y los mejores deportistas de la ciudad de València. Y también a las entidades o clubes que han contribuido a promocionar el deporte, tanto el deporte base como el deporte de competición, aquellos clubes y deportistas que también han llevado el nombre de València a cualquier parte del mundo pero por supuesto, también a nuestros niños y niñas que se han educado y que se están educando en los valores del deporte”.
Bernabé ha terminado señalando que “València, un año más, quiere premiar esa labor, quiere premiar ese esfuerzo y quiere reconocer a los niños, a las niñas y a los deportistas, que repre-sentan mejor que nadie los valores que queremos para esta ciudad que no son otros que los valores del deporte”.
El acto de entrega de los Premios al Mérito Deportivo tendrá lugar el próximo lunes 27 de junio en el Salón de Actos del Complejo Deportivo Cultural Petxina.
Deporte de alto nivel
El galardón más importante dentro de los Premios, el de deportista más destacado, ha sido en esta edición para Carlos Domínguez Capilla, jugador de frontenis que ha contraído como méri-tos ser deportista de alto nivel, enfermero y estudiar al mismo tiempo Medicina mientras conse-guía ser Medalla de Oro en el campeonato de Europa y Medalla de Oro en la Copa del Mundo.
En categoría femenina, la ganadora ha sido Tamara Icardo Alcorisa, jugadora de pádel que ha sido Campeona de Europa y del Mundo con la Selección Española en 2021, así como vencedora de dos torneos del World Pádel Tour, en Santander y València.
Respecto a los deportistas con discapacidad, el jurado ha elegido al futbolista Sergio Alamar y la atleta Elena Latre como los más destacados de 2021. Alamar estuvo presente en los Juegos Paralímpicos de Tokyo, mientras que Latre fue oro en peso, plata en disco y bronce en jabalina en el Campeonato de España de atletismo por comunidades autónomas y oro en jabalina y plata en peso en el Campeonato de España Liberty Promesas paralímpicas de atletismo.
En la categoría del club o equipo deportivo más destacado, el Club Antares ha sido elegido elegido por el jurado como merecedor del premio por su participación en Campeonato de España con 50 gimnastas, obteniendo 4 campeones de España, 2 subcampeones de España, 3 terceros puestos en la general y 47 medallas en aparatos.
En cuanto al hecho deportivo o mejor resultado a nivel internacional, se ha decidido premiar al Valencia Basket por haber sido campeón de la Euro Cup Women y Supercampeón de Europa (SuperCup Women).
Finalmente, el reconocimiento a la trayectoria deportiva más destacada ha sido para Vicente Safont, por su exitosa carrera como deportista y maestro convirtiéndose en una referencia en el mundo de la esgrima, cosechando desde el año 1998: 51 medallas en Campeonatos de España, 7 campeonatos de España en la modalidad senior categoría oro equipos, 15 medallas de oro en los Campeonatos de España individual senior, 30 medallas en Campeonatos de España y haber formado a 8 tiradores y tiradoras senior en el equipo nacional en Campeonatos del mundo, 2 tiradores olímpicos en silla de ruedas, 2 tiradores preolímpicos senior y 8 tiradores junior y cadetes internacionales.
Deporte escolar
Los galardones también reconocen a las y los deportistas en edad escolar. Este año, el jurado ha dictaminado que el triatleta Pablo Martínez, reciba el Premio al Deportista en Edad Escolar más destacado por ser campeón del Mundo de Triatlón de invierno en el grupo de edad 16-19, así como haber estado en el podio en tres categorías del campeonato de España. El jurado ha decidido también entregar la mención de plata a Carlos Espí del Real Club Náutico de València por sus éxitos en el campeonato de Europa y del Mundo. La mención de bronce ha sido para el gimnasta Cherwin Soriano, que con solo 8 años ganó el campeonato de España de Base 1 y logró 5 medallas en aparatos.
En categoría femenina, el premio a la mejor deportista escolar es para la triatleta Sara Moreno, que fue campeona de España por relevos mixtos y en selecciones autonómicas, así como sub-campeona de España de duatlón. La mención de plata es para la regatista Blanca Ferrando, que ganó todas las pruebas autonómicas Sub-13 Femenina, asó como absoluta femenina, y ganó el Campeonato y la Copa de España. Además, se clasificó para el Campeonato de Europa de Optimist, siendo la participante más pequeña y finalizando en la posición 12. La mención de bronce es para la gimnasta Violeta Bacigalupo, campeona de España infantil.
Por su parte, el club Gym-Val ha sido elegido como el club deportivo en Edad Escolar más des-tacado por su ascenso a Primera División Liga Iberdrola, con dos gimnastas clasificadas como 1ª y 2ª en clasificación individual en Segunda, así como diversos éxitos en el Campeonato de España y Autonómico. El Real Club Náutico de Valencia ha recibido una mención de plata y el Club Béisbol Astros de bronce.
En cuanto a la Entidad que más ha apoyado el Deporte en Edad Escolar, el galardón ha sido para el Club Deportivo Zafranar, por sus 25 años realizando una labor educativa, social y de-portiva en el distrito de Patraix.
Dentro del mismo ámbito, la deportista con discapacidad más destacada ha sido Andrea Yuste, atleta adaptada que consiguió un oro y dos platas en el Campeonato de España Liberty Promesas paralímpicas atletismo y dos oros y una plata en el Campeonato de España FEDC de menores.

Deporte popular
En esta edición, los Premios al Mérito Deportivo han podido volver a premiar al deporte popular después de estar desiertos el año pasado debido a la casi inexistente práctica deportiva popular durante 2020. El Jurado ha decidido que el Deportista Popular Más Destacado sea este año Llorenç Miralles, presidente del Club Deportivo Urbans y vinculado al deporte urbano València desde 1994. Ha asesorado en la construcción de parques de skate en la ciudad de València en los últimos años y es organizador de eventos de skate desde hace dos décadas. La Deportista Popular Más Destacada han sido las mellizas Ana y Carmen Amaro, dos de las caras más co-nocidas del atletismo popular valenciano con más de dos décadas de participaciones en carreras a sus espaldas acumulando numerosos podios.
La Trayectoria Deportiva Más Destacada en el Deporte Popular ha sido reconocida en esta edi-ción a Vicent García San Rafael, ideólogo del Circuito de Carreras Populares de la Ciudad de València en su creación y concepción, participando activamente desde entonces como asesor y coordinador del mismo. Acumula más de 175 pruebas dirigidas como director de carreras popu-lares y, además, ha participado como atleta en más de 950 pruebas desde 2001.
En cuanto al Equipo Más Destacado en el Ámbito del Deporte Popular, este año se reconoce la labor de Sanus Vitae, que estuvo activa diariamente en redes sociales durante la pandemia y de forma gratuita para la población. La entidad trabaja para ayudar al deportista amateur, formado por preparadores/as físicos, nutricionistas y otros profesionales, ofreciendo clases gratuitas al aire libre.

Voluntariado deportivo
Dentro de esta categoría, Antonio José Asensio y Teresa Henares se han alzado con el pre-mio a la voluntaria y el voluntario más destacado, respectivamente. Asensio lleva un total de 80 eventos hasta diciembre de 2021, y participa desde que se inscribió en la Oficina del Voluntaria-do Deportivo de València. Henares, por su lado, forma parte del grupo de bicivoluntarios y ha participado en un total de 125 eventos hasta diciembre de 2021.
La Fundación Diagrama ha sido premiada como la entidad que más ha apoyado el movimiento del voluntariado deportivo por el apoyo a menores en riesgo de exclusión social y participación de forma activa al voluntariado deportivo en los diferentes acontecimientos de Triatlón en la ciudad de València.

Otros ámbitos relacionados con el deporte
Los Premios al Mérito Deportivo galardonan además a aquellos medios de comunicación y pe-riodistas que difunden la realidad deportiva de la ciudad de València. En este caso, se premia en la categoría de Medio de Difusión que más y mejor apoya y difunde la realidad deportiva de la ciudad a Yosoynoticia.es por hacer visibles los deportes que no salen en otros medios.
Además, en esta edición también se ha premiado a la entidad no deportiva que más ha promo-vido el deporte. Según el veredicto del jurado, CocaCola Europacific Partners es la merecedo-ra de la distinción por fomentar hábitos de vida saludables y relacionados con la práctica depor-tiva. Coca-Cola es patrocinador de las principales entidades y actividades deportivas del territo-rio y apoya y patrocina grandes citas como Valencia Ciudad del Running, el Medio Maratón y la Maratón Trinidad Alfonso EDP, también apoya a la Fundación Deportiva Municipal y su Circuito de Carreras Populares, o la carrera 10K Valencia Ibercaja.
El Valencia Club de Halterofilia ha sido reconocido en la categoría de Entidad Deportiva que más ha promovido la igualdad de género al trabajar en la categoría femenina desde la base en la promoción de halterofilia infantil, pasando por las categorías juveniles, juniors, seniors y máster, con muy buenos resultados a nivel regional y nacional.

Premio Amorós al Mérito Deportivo
Finalmente, el Premio Amorós al Mérito Deportivo Ciudad de València ha sido concedido a Francisco Fenollosa “Paquito”, Presidente de Honor del Levante UD, que lleva como socio granota 71 años y es directivo desde hace más de dos décadas.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE