Monday, December 20, 2021

València avança en la transformació digital de les seues pimes amb un projecte pilot d'acompanyament impulsat per VLC Tech City

Pilar Bernabé: “València Activa té entre les seues comeses recolzar en la transformació digital de l'economia local”

L'Ajuntament de València, a través de VLC Teh City, juntament amb CEV València, han elaborat un projecte pilot d'anàlisi de la maduresa digital de les empreses locals, en el qual han participat 10 microempreses i persones autònomes, un pla que dotar a les empreses del coneixement i la guia per a desenvolupar la seua transformació digital i així augmentar la seua eficiència, productivitat i aconseguir l'estratègia digital millorant la seua competitivitat i l'experiència amb el client.

“València Activa té entre les seues comeses recolzar en la transformació digital de l'economia local, per això hem impulsat des de VLC Tech City este projecte amb el qual hem pogut conéixer que per a la transformació digital necessitem 3 palanques: visió, estratègia i canvi, per a fomentar l'educació i la cultura digital de les empreses”, ha apuntat la tinenta d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

Així doncs, amb este pla el que es pretén és accelerar la digitalització de servicis i processos interns; que les empreses participants siguen més àgils amb un nou model operatiu; que tinguen accés a la innovació disruptiva personalitzada per a cada empresa; ampliar oportunitats de negoci; reduir costos i temps.

“Les empreses han d'abordar uns reptes de manera immediata, com els processos de digitalització, un aspecte clau per a accedir als fons Next Generation, per tant, est pilot de digitalització és necessari per a conéixer l'estat de la penetració de la digitalització dels nostres sectors productius locals per a replicar aquesta fórmula en la resta d'empreses de la ciutat”, ha assenyalat la regidora Bernabé.

Per part seua, Eva Blasco, presidenta de CEV Valencia, ha celebrat que “amb este pilot l'Ajuntament de València es va avançar per a accedir als fons europeus, que han de ser accessibles per a pimes i autònoms, que són els qui més han patit les conseqüències d'esta pandèmia”. “La digitalització de les empreses és una autèntica necessitat”, ha conclòs.


Pla de transformació digital

Durant esta primera fase del projecte, un equip especialitzat ha realitzat l'anàlisi de maduresa digital de 10 empreses, formulant una estratègia de transformació digital, realitzant un diagnòstic de traditional corporates, a més d'establir objectius smart de digitalització i un calendari de digitalització.

Després d'estes actuacions, en una segona fase, les 10 empreses participants podran aplicar tecnologia; rebran formació contínua i des de València se'ls acompanyarà en els seus programes de capacitació i en el procés de canvi de cultura per a la digitalització, en definitiva, en el procés de transformació digital.

“Amb la segona fase d'este projecte pilot acompanyarem a les empreses en la transformació contínua cap a la digitalització i de la mà de professionals en els qui recolzar-se”, ha ressaltat Pilar Bernabé.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE