Wednesday, December 9, 2020

VALÈNCIA APLICARÀ A PARTIR DE DIJOUS LA NOVA REGULACIÓ EN MATÈRIA ESPORTIVA DE LA CONSELLERIA DE SANITAT

Pilar Bernabé destaca que les famílies valencianes podran acudir com a públic sempre respectant el 30 % de l’aforament o el límit de 150 persones

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha explicat este matí que la ciutat de València aplicarà a partir d’este dijous, dia 10 de desembre, la nova regulació en matèria esportiva de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Així, Bernabé ha destacat que “les famílies valencianes que tenen als seus fills en activitats federades o escoles esportives podran acudir com a públic respectant el 30 % de l’aforament o el límit de 150 persones”, la qual cosa suposarà un “augment del control d’accés a les instal·lacions per part de la Fundació Esportiva Municipal”.

D’acord amb la nova regulació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19 relativa a la pràctica d’activitat física i de l’esport, es permetrà l’entrada de públic a les instal·lacions esportives que complisquen amb els requisits i mesures, sense sobrepassar el 30 % de l’aforament total de la instal·lació o les 150 persones.

Les noves mesures, que entraran en vigor a les 00 hores del dia 10 i estaran vigents fins el 15 de gener de 2021, permeten per a l’esport recreatiu (no federat) la pràctica d’activitats físiques i esportives sense contacte físic en les modalitats individuals i per parelles, tant en instal·lacions esportives cobertes com a l’aire lliure. Les persones amb necessitats especials podran estar acompanyades per una persona de suport.

Està pràctica es podrà fer en grup de fins a 30 persones, en instal·lacions obertes, tancades o en la via pública, sempre sense contacte físic, mantenint la distància de seguretat i no superant el 30 % de l’aforament de l’espai delimitat per a l’activitat grupal.

Així mateix, s’haurà de garantir la ventilació de les instal·lacions i respectar les mesures de seguretat interpersonal i es permetrà l’ús de vestuaris, exceptuant les dutxes, que continua estant prohibit.

Les activitats i esports permesos són: atletisme, tenis, esquaix, pàdel, escalada, frontenis, patinatge, etc. També es permet la pràctica d’activitats físiques individuals organitzades en grups (pilates, ioga, etc.) i les activitats desenvolupades en centres esportius, pavellons, pistes, clubs, complexos, pistes de bitles, centres de pilates, gimnasos i similars. Els esports que encara no estan permesos són el futbol, futbol sala, bàsquet, voleibol, etc.

ACTIVITAT FEDERADA NO PROFESSIONAL, PROFESSIONAL I IDES

En la celebració d’esdeveniments esportius, entrenaments, competicions esportives d’esports federats que se celebren en instal·lacions esportives o en la via pública, no podran participar més de 150 esportistes i es permetrà l’accés del públic amb un màxim del 30 % de l’aforament i un límit total de 150 persones.

En les competicions professionals d’àmbit estatal i internacional seran aplicables les mesures de prevenció adoptades per l’autoritat competent (segons el que es preveu al RD 21/2020, de 9 de juny).

Es mantenen les restriccions relatives a la circulació de persones en les instal·lacions esportives, per la qual cosa hauran d’estar tancades i sense usuaris en el seu interior a les 23:30 hores. S’aconsella el cessament de l’activitat esportiva a les 23 hores.

Finalment, es recorda que les prop de 80 instal·lacions esportives elementals (IDE) de la ciutat de València continuaran tancades.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE