Wednesday, February 17, 2021

URBANISME MANTINDRÀ UNA MOSTRA DE L'ANTIC EMPEDRAT DE LA PLAÇA DE CALABUIG

La vicealcaldesa i regidora de Desemvolupament Urbà, Sandra Gómez, destaca que es vol donar visibilitar a la història dels Poblats Marítims

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat este dimecres que Urbanisme deixarà visible una part de l’antic empedrat en la plaça Calabuig al barri del Cabanyal-Canyamelar. Es tracta d'un antic empedrat de principis del segle XX, que en paraules de Gómez representa «l’emprempta i la història dels Poblats Marítims».

Així ho ha explicat la vicealcaldessa durant la seua visita a les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de Calabuig. «Durant el transcurs de les obres que estem duent a terme ha aparegut antic empedrat de principis del segle XX», ha explicat Gómez qui ha remarcat que «volem rescatar la part millor conservada».

Per a poder visibilitzar l'antic empedrat i que s'integre en el projecte de conversió en zona de vianants, es durà a terme un anivellat amb la resta d'asfaltatge. «Alçarem l'antic empedrat perquè forme veritablement part de la conversió en zona de vianants de la plaça Calabuig». «Amb estes obres busquem visibilitzar l’emprempta urbanística de la ciutat, de la història dels Poblats Marítims, però també amb la visió i objectiu que la plaça continue sent plaça», ha manifestat Gómez durant la visita.

En concret, en la plaça Calabuig es repavimentarà i remodelar l'enjardinament existent, millorant l'accessibilitat dels vianants, amb un projecte que compta amb un pressupost de 47.187 euros. «Este procés de recuperació d'espai públic i de conservació de la nostra memòria dels Poblats Marítims, junt amb l'habilitació del nou centre de producció d'arts escèniques 'Bombalino', situat entre els carrers Vicente Brull i Mariano Cuber, al costat del Teatre El Musical, ens ajudaran a dinamitzar socialment i culturalment tota esta zona i convertir-la en un espai vital per a les seues veïnes i veïns», ha conclòs la vicealcaldessa.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE