Tuesday, February 9, 2021

URBANISME INICIA LES OBRES DEL BOSQUET SOSTENIBLE EN EL BARRI DE BENICALAP

Sandra Gómez:

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat les obres del Bosquet Sostenible que forma part del programa europeu"Grow Green", les quals vam començar la setmana passada. L'Ajuntament de València participarà en el projecte "Grow Green" (Títol: 'Green Cities for Climate and Water Resilience, Sustainable Economic Growth, Healthy Citizens and Environments'), un programa europeu inclòs en el "Programa Horitzó 2020" i el "Programa Marc Investigació i Innovació" amb la creació d'un bosquet sostenible que se situarà en el barri de Benicalap en un solar del carrer Alqueria del Moro i el carrer Andreu Alfaro.

Sandra Gómez ha explicat que "este projecte donarà una coherència paisatgística i natural a totes les infraestructures que volem rehabilitar per a recuperar la memòria històrica de València del barri de Benicalap". Un projecte que té com a objectiu "la reurbanització del solar adjacent al parc de Benicalap, als carrers Alqueria del Moro i Andreu Alfaro, restaurant un bosquet i aportant un sistema urbà de drenatge sostenible (sistemes de bio-retenció) que permeta aprofitar l'aigua de pluja i reutilitzar-la per al seu manteniment", ha apuntat Gómez. Una actuació que comença esta setmana vinent i que compta amb un pressupost de 227.518,28 EUR i 4 mesos de termini d'execució.

"El bosquet sostenible serà un nou espai natural per a la ciutat on gaudir de l'entorn" ha ressaltat la vicealcaldessa, qui ha afegit que, a més, "permetrà l'accés per als vianants al carrer Andreu Alfaro i un nou accés al Parc de Benicalap". En eixa línia, Gómez ha assenyalat que "s'incrementarà també la biodiversitat del paratge amb més vegetació i zones de jardins, i s'inclourà una arbrada perimetral amb la qual recuperem la vista i perspectiva del camí antic de Burjassot davant de les alqueries històriques, que formen part d'este entorn catalogat com a Bé d'Interés Cultural".

La construcció del bosquet sostenible no comporta extracció o contribució del sòl, sols moviments de terra, minimitzant l'impacte ambiental. La millora en biodiversitat es generarà amb diferents estrats que propicien espais d'hàbitat animal i la vegetació més alta s'inclourà per a reduir l'exposició directa a la radiació solar i regular així el confort tèrmic

El projecte aporta diverses millores en sostenibilitat i biodiversitat: Una gestió de l'aigua mitjançant solucions basades en la naturalesa, adaptació al canvi climàtic millorant l'estrés tèrmic, i millora de la biodiversitat, tenint en compte la sostenibilitat energètica.

En paraules de la vicealcaldessa, "este projecte genera un nou parc obert més accessible i millor connectat amb el barri i amb el seu patrimoni històric que volem rehabilitar; L'Alqueria del Moro, El casino Americà, l'Alqueria de la Torre i l'antic camí de Burjassot, una zona de Benicalap molt lligada a l'horta de València i al nostre entorn més natural".

València com a soci del projecte formarà part de les "front runner cities" les ciutats líders en desenvolupament de les accions del programa junt a Manchester (el Regne Unit), Wroclaw (Polònia) i Wuhan (la Xina), les quals formen un grup exemple d'accions que s'avaluen per a l'aplicació de les mateixes en altres ciutats.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE