Tuesday, June 14, 2022

Urbanisme inicia les obres de les dues noves places de Pérez Galdós i Giorgeta

Sandra Gómez destaca que les obres avancen a bon ritme i es conclouran a principis de juliol, perquè els veïns i veïnes puguen ja gaudir dels avantatges d'aquest projecte

Les obres d'urbanisme tàctic que està desenvolupant la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana en les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta continuen avançant a bon ritme. La intervenció, que contempla l'ampliació d'espai per a vianants, nous passos de vianants, un carril bici unidireccional a banda i banda de les avingudes i àmplies parades d'autobusos, també inclou dues noves places per als vianants que se situen en la trobada del carrer Jesús amb l'avinguda i al final del carrer Pérez Rico. La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha destacat la importància d'aquesta actuació que permetrà recuperar de manera immediata espai per als vianants mentre es redacta el projecte de renaturalització de les dues avingudes. “L'avinguda Pérez Galdós-Giorgeta és un eix amb gran importància de mobilitat, amb presència majoritària de vehicles, per la qual cosa l'aplicació de l'urbanisme tàctic permetrà impulsar una important transformació de l'entorn, fins a comptar amb un 45% d'espai per als vianants en les dues avingudes”, ha subratllat Gómez.
La zona d'actuació abasta tota l'avinguda de Pérez Galdós i l'avinguda Giorgeta (donada la seua extensió, quasi 2 quilòmetres i 136 metres de longitud, són diversos els districtes i barris que es veuran beneficiats per aquesta actuació). L'actuació consisteix en l'eliminació d'un carril de circulació per sentit, que permet ampliar les voreres des dels escassos 1,80 metres en alguns punts, fins als 4 metres en tota l'avinguda i inclou nous passos de vianants per a millorar la mobilitat per als vianants.
Durant les últimes setmanes s'han fet treballs de col·locació de vorades i pintura per a diferenciar i delimitar amb franges diagonals de color roig els nous espais per als vianants. Actualment, s'han pintat aquests espais en tot l'àmbit, mancant un últim tram en l'avinguda Giorgeta. A més, aquestes bandes d'ús per als vianants se senyalitzen amb figures de vianant pintades en color blanc sobre el paviment per a destacar els espais que s'han recuperat per a les persones.
En els pròxims dies es finalitzaran els treballs de pintar i senyalitzar els carrils bicis unidireccionals a banda i banda de l'avinguda. Aquests carrils bici discorreran per l'exterior de les noves zones per als vianants, al costat dels carrils de circulació, separant així la circulació de bicis i vianants.
Quant al transport públic que transcorre per l'avinguda, s'han creat plataformes i ampliat les parades perquè els usuaris puguen esperar en espais més còmodes i assegurances.
Aquesta setmana han començat els treballs previs per a la creació de les dues places per als vianants en l'espai recuperat en els encreuaments amb els carrers Jesús i Cerdà i Rico. Seran dos nous espais d'estada en les avingudes, que manquen en l'actualitat de zones de descans.
A aquest efecte, es col·locarà nou mobiliari urbà, com a bancs, i taules de pícnic i s'instal·larà en la plaça del carrer Jesús l'estructura d'arquitectura efímera que va formar part de l'edició de la Valentina de l'any 2021, reconvertint-la en una pèrgola que ombrejarà part de la plaça i, juntament amb el paviment, contribuirà a dotar a aquest espai d'un disseny i identitat propis. El paviment d'aquestes places distingirà les zones per als vianants amb diferents marques i grafismes de color ocre. En tot cas, es mantindrà l'accés de vehicles de residents als garatges existents, així com a vehicles d'emergència, separant aquestes zones de pas de vehicles i les per als vianants amb bancs de formigó, donant així més seguretat a aquests nous espais d'estada.
Es preveu que les obres provisionals de reurbanització estiguen concloses a principis del mes de juliol, amb la finalitat que amb aquesta actuació d'urbanisme tàctic, els veïns i veïnes de Nou Moles, La Petxina, La Raiosa, Patraix i Arrancapins, podran gaudir ja dels avantatges d'aquestes obres de recuperació d'espai públic.
A més, en les pròximes setmanes es donaran a conéixer als guanyadors del concurs d'idees per a la reurbanització definitiva de l'avinguda, un projecte que inclourà l'eliminació del túnel, tal com reivindiquen els veïns i veïnes des de fa dècades.
“L'objectiu d'aquestes obres, que es consolidarà amb el projecte definitiu, és recuperar espai públic per al vianant i així reduir la contaminació i el soroll, i millorar el paisatge i la qualitat de vida de les avingudes. Una cosa fonamental per a les persones que les utilitzen dia a dia o que viuen en elles i que té el seu origen en la reivindicació històrica dels veïns i veïnes dels barris afectats”, ha conclòs la vicealcaldessa.



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE