Friday, April 29, 2022

Urbanisme inaugura l'exposició València Ciutat de Places, que forma part de la programació de La Valentina, Festa Urbana

Sandra Gómez destaca que l'exposició València Ciutat de Places és una oportunitat per a conéixer de primera mà els projectes que estan transformant la ciutat

Aquest divendres 29 de maig, s'inaugura l'exposició València Ciutat de Places, que forma part de la programació de la quarta edició de La Valentina. La regidoria de renovació i desenvolupament urbà juntament amb AUMSA, són els responsables de l'organització d'aquest esdeveniment, que té com a objectiu acostar a la ciutadania l'urbanisme i el desenvolupament de la ciutat. L'exposició, situada a la cantonada del carrer Xàtiva i el carrer Bailèn, enfront de l'estació del Nord, podrà visitar-se fins al 8 de maig.

L'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament de València promou des de 2015 el projecte València Ciutat de Places, amb l'objectiu de transformar l'espai públic de la ciutat, per a guanyar i recuperar espais per a tota la ciutadania. Aquesta estratègia engloba tots els projectes i actuacions que creen noves places i llocs de trobada en els barris, que milloren el paisatge, la vida comunitària, la qualitat ambiental, i l'habitabilitat de l'espai públic.

L'objectiu és aconseguir que tots els barris i pobles de la ciutat disposen d'aquests espais públics de referència, ja siga creant noves places sobre espais lliures en desús, o reformant i millorant unes altres ja existents. Es pretén així facilitar l'ús de l'espai públic i dinamitzar l'activitat social i comercial dels barris, avançant també en el concepte de ciutat 15 minuts, que promou una ciutat que dispose de serveis, dotacions, i espais de treball a menys d'un quart d'hora a peu de l'habitatge.

Aquest mateix concepte, unit al fet de promoure aquestes actuacions en zones fora de l'àmbit del centre històric, distribuint-les per tota la ciutat, és una aposta a més per equilibrar la inversió pública, i conformar una ciutat policèntrica, on l'activitat i la identitat dels seus barris tinga un major protagonisme.

Aquestes actuacions, juntament amb les millores i reurbanitzacions de carrers i bulevards que s'estan duent a terme de manera gradual, permetran amb el temps disposar a la ciutat de tota una xarxa connectada entre si de places i espais públics de qualitat, accessibles i inclusius.

Per a això, els nous projectes es plantegen sota criteris de disseny que prioritzen l'accessibilitat universal, la perspectiva de gènere, la diversitat d'usos, la renaturalització de l'espai públic, l'impuls de la mobilitat activa, i l'ús de materials i solucions basats en la sostenibilitat. L'increment de vegetació i arbratge, la disposició de zones de joc i exercici per a totes les edats, l'ús de mobiliari accessible i la seua correcta disposició en noves zones d'estada, són característiques comunes en totes aquestes actuacions.

L'exposició València Ciutat de Places que s'inaugura ara presenta un total de quinze projectes de recuperació d'espai públic i creació de noves places en els barris de la Petxina, Orriols, Torrefiel, Malva-rosa, Vara de Quart, Soternes, El Grau, Nou Moles, Favara, Morvedre i Cabanyal-Cañamelar.

L'exposició comptarà, entre altres, amb els dos projectes de superilles de la Petxina i Orriols, els projectes previstos dins de l'estratègia EDUSI del Cabanyal que defineixen la nova trobada del barri amb l'avinguda Blasco Ibañez, els nous projectes del barri de la Malva-rosa, la plaça de Santa Mónica, o la nova plaça del barri de Favara.


Les persones que visiten l'exposició València Ciutat de Places podran consultar la informació d'aquests 15 projectes i compartir postals amb imatges i plans d'aquests nous espais, a través del codi QR que podran trobar en cada panell. "Cadascun d'aquests barris havia de tindre la seua pròpia plaça de l'ajuntament i per això la gran prioritat que hem tingut en aquesta legislatura són aquests quinze projectes que hui presentem en onze barris de la ciutat" ha conclòs la vicealcaldessa.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE