Friday, March 5, 2021

URBANISME I ALANNA PRESENTEN ELS NOUS BANCS VIOLETA PER A la VISIBILITZACIÓ DE LA IGUALTAT

Sandra Gómez: “Volem visibilitzar el morat en el mobiliari urbà perquè aquest 8 de Març el feminisme siga present als carrers”

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana ha presentat este matí al costat d'integrats de l'associació Alanna, el projecte per a la col·locació dels bancs per a la igualtat. Aquests primers bancs s'han pintat de color morat, que representa al moviment feminista, i se situen en el cor de València, la Plaça de l'Ajuntament.

Dins d'aquesta proposta s'inclouran més bancs, un total de 32, en què s'instal·laran en diferents punts de trobada de diversos barris de la ciutat com per exemple itineraris de *colecaminos i places. A diferència dels de l'Ajuntament que han sigut pintats, la resta de bancs que es col·locaran estaran fets de material reciclat d'origen nacional i un 5% d'escorça d'arròs la qual cosa també contribueix i fa costat a l'economia circular de reciclatge.

Aquest projecte té com a objectiu incloure el moviment de la igualtat de gènere en el mobiliari urbà per a visibilitzar la importància de la dona en l'entorn més quotidià com és l'espai públic en el qual es troben els bancs, prioritzant la xarxa d'espais comuns.

A més d'atendre la demanda de col·locació de més bancs en aquestes zones per a l'ús de totes les veïnes i veïns aquesta proposta aposta per a incloure un valor afegit en els bancs violetes. Això es farà gràcies a la instal·lació de diversos codis *QR que conduiran a informació sobre “Dones referents que hagen marcat una fita en la història”, ha destacat la vicealcaldessa. D'aquesta manera, ha destacat que “a més de complir amb la seua funció per al descans i convivència en l'espai urbà també donaran visibilitat i aprenentatge, promovent la cultura sobre igualtat i dona”.

L'associació Alanna ha mostrat el seu agraïment per dur a terme aquesta iniciativa. En paraules de la presidenta de l'Associació Consuelo Álvarez: “Aquesta és una acció social importantíssima per a recordar a tots els veïns i veïnes de València que el feminisme l'única cosa que pretén és aconseguir la igualtat entre totes les persones”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE