HISENDA
viernes, 29 de septiembre de 2017

Les ordenances fiscals de 2018 mantenen congelats impostos i taxes municipals

El Plenari ha aprovat per unanimitat el Compte general de la Corporació de 2016

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat de manera provisional les Ordenances Fiscals per al 2018 que, de nou, mantenen congelats els impostos i les taxes municipals. A més, el Plenari ha aprovat el Compte General de la Corporació corresponent a l'exercici de 2016.

El regidor d'Hisenda, Ramón Vilar, ha reiterat la convicció de l'Equip de Govern en la necessitat de mantindre els impostos congelats, però no rebaixar-los, des del convenciment del paper redistributiu dels tributs, fins i tot els locals en la seua menor escala. Vilar ha recordat que l'IBI s'ha modificat per a gravar més únicament els immobles d'alt valor patrimonial. Una situació que afecta a apenes 1.000 rebuts del total de 600.000 que es tramiten a la ciutat.

Quant a la Taxa per Ocupació de la Via Pública amb taules i cadires, Vilar també ha assenyalat que s'han remodelat les zones, de manera que 400 locals amb terrasses de la ciutat paguen més IBI, els situats en zones de major valor cadastral, però altres 2.000 en paguen menys.

Respecte a l'Impost sobre Béns Immobles, l'IBI, El Govern Local realitzarà novament, com cada any, una baixada del tipus municipal, amb l'objectiu que esta rebaixa absorbisca l'increment en l'impost que establix el Ministeri d'Hisenda. El valor cadastral incrementat pel Ministeri és del 4% i, per a compensar la pujada, l'Ajuntament rebaixa el tipus de l'impost en un 0,75%, “amb el que aconseguim que quede congelat”, explica Vilar. De fet, si l'Ajuntament no aplicara esta rebaixa i acceptara l'augment de valors cadastrals que proposa el Ministeri, la pujada lineal de l'IBI en València seria del 4%.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE