Tuesday, August 24, 2021

Les obres de reurbanització milloren l'accessibilitat al Mercat Central

Urbanisme prioritza la repavimientació de les zones que afecten habitatges i comerços per a reduir les molèsties a veïns i comerciants

Les obres de reurbanització de l'entorn de la Plaça de Bruges, Mercat, Sants Joans i La Llotja avancen al ritme previst i ja és visible el paviment definitiu en la zona que envolta al Mercat Central per l'accés de Palafox, on a més, s'ha eliminat l'escaló i s'ha creat una zona d'accés sense cap mena de barrera arquitectònica, segons han informat des de la Regidoria de Regeneració i Renovació Urbana.
El departament que dirigeix la vicealcaldessa Sandra Gómez ha prioritzat en aquests treballs les zones que afecten habitatges i comerços per a reduir les molèsties que pogueren causar les obres a les veïnes i veïns, així com als comerciants de la zona. Així, s'ha completat la repavimentació dels carrers transversals a Palafox, on molts establiments ja han pogut recuperar la seua activitat.
Per tant, els accessos als habitatges i comerços del carrer Palafox ja estan repavimentats, mentre que als carrers En Gall, Blanes i Dels Ramellets han finalitzat. Des del departament que dirigeix Sandra Gómez han recordat que la reurbanització s'està duent a terme amb llambordes de granit rosa i gris.
Recorden que el projecte de reurbanització preveu la col·locació a l'entorn de la Llotja d'un paviment de pedra natural, similar al de la seua façana, i que contrast amb el dels escalons. Per a l'entorn de l'Església dels Sants Joans, s'emprarà la mateixa pedra de la seua façana però en format més xicotet.
En conjunt, el projecte de les arquitectes Elisabet Quintana, Blanca *Peñín i Olga *Tarrasó instal·larà paviments "que acompanyaran els recorreguts de les persones i dotaran d'un entorn adequat a cadascun dels elements patrimonials de l'àmbit”, com són els edificis gòtics, barrocs i modernistes que conviuen en aquesta àrea.
Plaça Bruges
D'altra banda, des de la regidoria han informat també que l'actuació que afecta la plaça de Bruges també ha començat el pavimentat amb les llambordes de granit de color rosa i gris. Igualment, la intervenció en aquesta plaça resoldrà el final de la de l'avinguda de l'Oest, adequant la seua traça a l'escala residencial del barri. Però, a més, s'afegirà un reticle de palmeres seguint els eixos de l'estructura del mercat, així com la instal·lació d'un sistema de pèrgoles que no sols dotaran d'ombres aquest espai, sinó que serviran per a camuflar del paisatge els elements de l'actual pàrquing, com els ascensors i l'escala.
En la presentació del projecte, la vicealcaldessa va apuntar que aquesta zona “es convertirà en zona de vianants en gran manera i es permetrà el pas tant del transport públic, com dels vehicles privats que accedisquen als aparcaments”. La zona de càrrega i descàrrega quedarà resolta amb l'espai destinat dins del pàrquing del Mercat Central, i s'instal·laran xicotetes zones d'aparcament de bicicletes.



Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE