SANITAT I SALUT
Friday, October 19, 2018

L’Ajuntament organitza una jornada d’informació sobre la prevenció del càncer de mama

València és una referència gràcies al seu avançat Programa de Prevenció

L'Ajuntament i la regidoria de Sanitat i Salut han organitzat una jornada informativa sobre la prevenció del càncer de mama amb les vistes posades en el Dia Internacional de la Lluita Contra el Càncer de Mama, que se celebra el pròxim 19 d'octubre. A l’acte, s'ha destacat València com a pionera i referent europeu gràcies al seu modern Programa de Prevenció.

La regidora de Sanitat i Salut, Maite Girau, ha estat present en l'acte al costat de diferents professionals de la sanitat pública. «Tenim la convicció que totes i tots hem d'implicar-nos en la lluita contra el càncer de mama. Per això, precisament, estem presentant el Programa de Prevenció, el qual estic segura que contribuirà a millorar la informació, visibilitat i prevenció d’esta malaltia», ha explicat.

Durant l'exposició, s'ha posat el focus en el diagnòstic, ja que sense ell és impossible que es puga aplicar el tractament correcte. «Afortunadament, en els últims 20 anys els índexs de supervivència d'este tipus de càncer han millorat molt i això, sens dubte, és resultat que cada any que passa disposem de més informació, tant per a diagnosticar-lo com per a tractar-lo», ha indicat Girau.

De fet, en això se centra el Programa de Prevenció desenvolupat a la Comunitat Valenciana: un bon diagnòstic ajuda de manera decisiva a utilitzar posteriorment els mètodes adequats, restant-li protagonisme fins i tot a la quimioteràpia i obrint altres alternatives menys agressives i més precises. «Este programa és un important exemple de la incorporació de la perspectiva de gènere en salut i del diagnòstic precoç, que, a més de millorar la qualitat i esperança de vida de les dones, minimitza la quantitat de tractaments a seguir», ha concretat la regidora.

Segons l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), el càncer de mama és, en este país, el més freqüent en dones: es detecten al voltant de 26.000 casos a l'any i s'estima que una de cada huit dones el patirà al llarg de la seua vida. No obstant això, durant la ponència també s'ha assegurat que «el percentatge de dones que el superen ronda ja el 80-85%».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE