viernes, 18 de enero de 2019

L'Ajuntament inicia les obres de consolidació dels edificis de la Plaça Doctor Collado

Hui ha començat la primera fase del projecte de rehabilitació estructural dels edificis situats a l'entorn de la Llotja de la Seda

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha signat este matí l'acta de replanteig de l'inici de les obres de consolidació dels edificis protegits situats a la plaça Doctor Collado números 2 i 3, a l'entorn de la Llotja de la Seda. «Esta obra dóna eixida a un problema heretat, que era imprescindible escometre», ha assegurat el regidor.

«Hui comencem la rehabilitació estructural d'estos dos edificis, la qual suposa una obra llargament esperada tant per la ciutadania com per nosaltres mateixos, que ha tingut moltíssimes dificultats», ha explicat Vicent Sarrià. «El projecte inicial, encarregat durant l'anterior legislatura, no es podia executar per raons patrimonials i perquè un dels edificis es troba en situació de ruïna total», ha afegit.

La primera fase, que ha començat hui i que tindrà una durada de tres mesos, consistix a la consolidació de la façana i de l'estructura dels dos edificis, mitjançant els treballs d'estabilització, apuntalament, fitació, conservació i demolició parcial. A continuació, es procedirà a realitzar les pertinents intervencions arqueològiques. «Després de garantir l'estabilitat de la construcció, en un període d’un mes i mig i dos mesos, es realitzarà una intervenció arqueològica rigorosa que posarà en valor tots els elements patrimonials que existixen en el subsòl, com és la muralla musulmana», ha argumentat Sarrià.

Finalment, durant la tercera fase, es posarà en marxa la redacció del projecte d'habilitació i la posterior licitació de les obres de l'edifici. «Esta primera inversió, de 313.000 euros, dóna eixida a un problema heretat, el qual era imprescindible escometre atesa la seua ubicació a l'entorn de la Llotja de la Seda», ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge.

«És una satisfacció que hui poguem començar oficialment estes obres que, en un parell de mesos, canviaran l'aspecte d'estos edificis després de completar-se les fases de consolidació, intervenció arqueològica i habilitació definitiva de l'edifici», ha afegit.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE