viernes, 18 de enero de 2019

L’Ajuntament impulsa la primera agència d’ocupació «amb perspectiva de génere», que beneficiarà a 1.600 dones valencianes

Sandra Gómez ha presentat #TreballemIgualts per combatre la desigualtat en el mercat laboral

L'Ajuntament ha creat la primera agència d'ocupació local «amb perspectiva de gènere». Es tracta d'un nou programa de València Activa, que s'anomena #TreballemIguals i s'anuncia amb missatges que qüestionen, per exemple, «Qui va dir que les dones no podien accedir a totes les professions?». Esta dirigit a les dones desocupades, a aquelles que volen millorar les seues condicions laborals, promocionar-se o emprendre qualsevol projecte professional. Amb un pressupost de quasi 400.000 euros (concretament 369.423 euros) pretén beneficiar a unes 1.600 dones valencianes.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i responsable de València Activa, Sandra Gómez, ha presentat hui esta nova plataforma «per promoure el treball femení, i per acabar així amb la desigualtat en el mercat de treball, l'alta taxa de desocupació i parcialitat que sofreixen les dònes». I ha destacat que és «una acció pionera, doncs no parlem d'un programa o un conjunt de programes, sinó d'una València Activa amb perspectiva de gènere, que vol combatre una realitat objectiva: la desigualtat entre homes i dones al mercat laboral».

Per mostrar eixa realitat, la regidora ha aportat dades com, per exemple, les xifres que parlen del descens de l'atur registrat a València des de l'any 2015. De les 15.000 persones que han trobat treball en este període només 5.000 són dones. És a dir, l'atur masculí ha descendit el doble que el femení. D'altra banda, ha afegit l'edil, el 62% de les persones registrades com a aturades al SERVEF són dones, i del total dels nous contractes realitzats a les dones, només el 10% són indefinits, i dels que es fan a temps parcial el 60% és per a és dónes i el 40% per als homes.

Amb TreballemIguals, a més de vetllar per la inserció laboral de les dones desocupades, «es desenvoluparan accions dirigides a combatre l'exclusió social de les dones, acabar amb el sòl apegalós que sofrixen especialment les dones amb baixa qualificació o parades de llarga durada, frenar la bretxa digital en l'àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall permetent les dones accedir a càrrecs intermedis o superiors», ha explicat Sandra Gómez.

Entre estes accions destaquen una llançadora d'ocupació dirigida a dones víctimes de violència de gènere que reforçarà les seues habilitats laborals o un programa per a la promoció de dones emprades en llocs directius, dirigit a dones directives i càrrecs intermedis que desitgen promocionar en les seues empreses. Dins de l'àmbit de la formació, s'oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d'idiomes i competències digitals així com formació tecnològica a través del programa 'Tecnodones' amb cursos de programació, emprenedoria tecnològica i mentorizació personalitzada.

Sandra Gómez ha afirmat que «per primera vegada, atenem dones no només desocupades, sinó també dones en millora d'ocupació, dones que treballen i volen promocionar. També posem l'accent principalment en dones emprenedores a les quals oferim amb servicis personalitzats».

Una altra de les mesures més noves és la creació d'una 'Unitat d'Igualtat en l'Ocupació', que oferirà informació i assessorament en matèria d'igualtat laboral, fomentarà la implantació de plans d'igualtat en les empreses i realitzarà tallers de sensibilització a empreses, treballadors i treballadores així com persones desocupades.

Les dones interessades podran accedir a esta plataforma a través de qualsevol dels 13 centres 'Barris per l'Ocupació' distribuïts per tota la ciutat, així com a través de l'Agència d'Ocupació València Activa en el cas de la formació gratuïta.

ALTRES COL·LECTIUS: ATURATS DE LLARGA DURADA, JOVES I MAJORS DE 55 ANYS

A més de totes aquestes accions dirigides a millorar l'ocupabilitat de les dones, València Activa ha llançat, des de la seua creació, plans d'ocupació específics per abordar també la difícil situació que travessen els joves, les persones parades de llarga durada i els majors de 55 anys a l'hora d'accedir al mercat laboral.

El programa d'ocupació jove 'Anem!' va aconseguir que l'ajuntament de València contractara 1.043 joves per a treballar en dependències municipals en estos últims dos anys. En el cas de majors de 30 i aturats de llarga durada, el pla 'Oportunitats' va donar l'oportunitat a 502 persones de treballar en el consistori. A això se sumen les 80 persones majors de 55 anys contractades a través del pla municipal 'Oportunitats+55'.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE