Tuesday, November 2, 2021

L'Ajuntament de València injecta més de 28 milions d'euros per a reactivar l'economia local amb les Ajudes del Pla Resistir

Pilar Bernabé: “L'import total de les Ajudes Complement es repartirà pro-porcionalment entre les més de 2.400 sol·licituds, per la qual cosa cada persona beneficiària rebrà entorn dels 2.000 euros”

L'Ajuntament de València ha injectat més de 28 milions d'euros als sectors productius locals amb les Ajudes del Pla Resistir. Aquesta és la xifra aconseguida després d'haver rebut totes les sol·licituds de l'última línia, la de les Ajudes Complement, que sumen més de 4,4 milions d'euros al total anterior.
La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que “amb aquesta última convocatòria hem esgotat el pressupost previst per al total del Pla Resistir, que ascendeix a 28.600.200 euros a la nostra ciutat i que ha beneficiat a més de 12.000 persones autònomes i pimes”.
“No hem volgut que ni un sol euro es quede sense arribar als nostres autònoms i autònomes, a les nostres empreses, perquè ells són la base del nostre teixit econòmic i després dels moments tan durs que hem passat, necessiten sentir-nos més a prop que mai”, ha manifestat la regidora.
D'igual manera, ha especificat que “l'import total destinat a aquesta convocatòria es repartirà proporcionalment entre les més de 2.400 sol·licituds presentades i aprovades, per la qual cosa cada persona beneficiària rebrà entorn dels 2.000 euros”.
“Som l'ajuntament que més recursos ha invertit per a ajudar al sector productiu local, perquè sabem que era el que necessitaven els nostres autònoms i autònomes i les nostres pimes: necessitaven liquiditat de manera urgent, per això hem tramitat aquestes ajudes en un temps rècord de 10 dies”, ha ressaltat Pilar Bernabé.
Balanç ajudes Pla Resistir

D'aquesta manera, són set les convocatòries que s'han aprovat per l’Ajuntament de València per a concedir ajudes a persones autònomes i microempreses de fins a 10 persones treballadores: Parèntesi, Sectors Tradicionals Valencians, Sector del Taxi, Sector Cultural, Sector de Cerimònies i Celebracions, Sectors econòmics de Ciutat Vella i Complements.
Fins al moment, s'han concedit ajudes a més de 12.000 persones o entitats per un import de 28.600.200€.

Així doncs, en el cas de la línia dirigida als sectors tradicionals s'ha aprovat un import de 382.000 euros, que ha beneficiat a 171 persones autònomes i micropimes i en el cas de la línia d'ajudes dirigides al sector de la cultura i educació, s'han aprovat diversos pagaments que ascendeixen a 1.091.400 euros i que han beneficiat a 460 persones autònomes, micropimes i associacions.
“Convé destacar la gran demanda de sol·licituds en les ajudes dirigides al sector del taxi, on pràcticament el 100% dels taxistes que optaven a ella, han sol·licitat l'ajuda directa”, ha incidit Pilar Bernabé, qui ha indicat que en el cas de les ajudes del Pla Resistir dirigides al sector del taxi “s'han aprovat pagaments per un import de 4.588.200 euros, que han beneficiat a 2.238 persones autònomes”.
D'altra banda, gràcies a la línia d'ajudes del Pla Resistir dirigida al persones autònomes i pimes que operen en el camp de la cerimònies i celebracions, el consistori ha injectat 3.080.200 euros a aquest sector, que ha beneficiat a 1.398 persones.
L'última línia d'ajudes específica, la dirigida als negocis del centre de la ciutat i emmarcada en el Pla de Reactivació Econòmica de Ciutat Vella, ha permés que 793 persones autònomes i micropimes del districte pogueren comptar amb 1.915.200 euros.
A aquestes línies de subvencions se suma la primera convocatòria de les ajudes municipals vinculades al Pla Resistir, les Parèntesis, amb la qual el consistori ha realitzat pagaments per un import total de 13.134.200, aconseguint 5.462 persones beneficiàries.
Amb tot, al llarg d'aquests mesos, han concorregut a aquestes ajudes microempreses i autònoms/as de restaurants, hotels, pensions i allotjaments turístics, agències de viatges, activitats culturals, serveis fotogràfics, cafeteries, el sector del taxi, la confecció i la tintoreria, joieria i bijuteria, les arts gràfiques, esports, obres d'art, llibreries, ferreteries, botigues de joguets, floristeries, balnearis, gelateries i xocolateries, entre altres ocupacions.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE