Wednesday, December 22, 2021

L'Ajuntament convoca un concurs públic d'idees per a remodelar l'avinguda Pérez Galdós

Les obres tenen un pressupost màxim estimat d'11.858.000 euros i un termini d'execució de 18 mesos

Hui s’inicia el concurs per a dur a terme la redacció del projecte i direcció d'obra de la reurbanització integral i renaturalització de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta. El projecte resultant del concurs ha de suposar una millora de la qualitat funcional, arquitectònica, ambiental i social d'este entorn, que recuperarà com a protagonista al vianant, conforme a un model de mobilitat més sostenible i saludable. L'inici d'estre concurs i els seus objectius, han sigut presentats en compareixença pública per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, qui ha qualificat la reurbanització definitiva d'estes avingudes com una “llarga reivindicació dels veïns i veïnes de la zona”. Unes obres que “milloraran la qualitat de vida de veïns i veïnes dels barris de la Petxina, Nou Moles, Arrancapins, Patraix, i La Raiosa, que estaran més cohesionats a través d'esta avinguda”.
Gómez ha explicat que “actualment el trànsit rodat ocupa més del 70% de l'espai, amb zones on l'amplària de les voreres és mínima i la seguretat per a vianants i vehicles està compromesa”.
Entre els criteris que s'han marcat i han de respectar les propostes que es presenten a este concurs destaca l'eliminació del túnel de Pérez Galdós, la introducció de nous passos de vianants per a millorar l'accessibilitat i connexió dels dos costats de les avingudes, un carril bus en cadascun dels costats o la amplària mínima de quatre metres per a les voreres. El projecte Inclourà un carril bici, per al qual es plantegen dues opcions: unidireccional en cada costat de l'avinguda o bidireccional, si se situa en un dels dos costats. L'espai tindrà una zona d'arbratge i vegetació tant en les voreres com en la mitjana central.
La regidora ha recordat que l'actuació “ocuparà una àrea amb una longitud de 2 km, des del Passeig de la Petxina fins al carrer Sant Vicent i una superfície de 97.000 m², i és per tant un dels grans espais sobre els quals actuarà la ciutat”
El concurs constarà d'una única fase, en la qual els equips disposen de 60 dies naturals per a presentar tant la documentació com les propostes. Una vegada rebudes totes les propostes, el jurat, format per tècnics municipals, membres del col·legi d'arquitectes i enginyers i un expert o experta en enfocament de gènere, decidirà en un termini màxim de 3 mesos la proposta guanyadora i la resta de premiats. El concurs oferix tres premis; de 10.000 euros per al guanyador; de 5.000 euros per al segon i de 3.000 euros per al tercer. A més d'este pagament, al guanyador se li premiarà amb l'adjudicació del contracte de redacció del projecte i direcció d'obra per un import total màxim de 652.190,00 euros. El pressupost màxim estimat per a l'execució de les obres és d'11.858.000 euros (IVA inclòs). El termini estimat per a l'execució de les obres és de 18 mesos.
“El jurat valorarà aspectes com la d’incorporar la perspectiva de gènere en el disseny, la innovació i originalitat de les propostes, la integració amb l'entorn i la millora del paisatge. També es tindrà en compte la sostenibilitat, l'eficiència energètica i l'optimització dels costos de manteniment posteriors, així com la reducció de la contaminació acústica”, ha explicat la regidora.
La principal novetat és l'eliminació del túnel de Pérez Galdós. Referent a això Gómez ha remarcat que “els túnels en les avingudes generen contaminació acústica i ambiental perquè afavorixen l'augment de la velocitat dels vehicles, són una barrera arquitectònica que dificulta la connexió entre tots dos costats de les avingudes i posen en risc, per tant, la seguretat dels vianants i vehicles”.
Per a Gómez estes obres “donaran solució al que hui és una cicatriu i una frontera per a molts barris de la ciutat, creant així un espai més amable, saludable i accessible per a tota la ciutadania”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE