Monday, January 3, 2022

L’actuació en Pérez Galdós generarà dos noves places per a vianants en els encreuaments de Jesús amb Cerdà i Rico

Sandra Gómez anuncia que el 3 gener començarà la intervenció que transformarà l’avinguda en un espai més amable i humà

El pròxim dia 3 de gener començarà l’execució de les obres que iniciaran la transformació de l’avinguda de Pérez Galdós en “un espai més humà i amable”, ha anunciat la vicealcaldessa i responsable de l'Àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.Gómez ha visitat l’avinguda amb les associacions veïnals per informar-les que esta actuació tindrà un duració de quatre mesos i una inversió de 732.130,16 euros. Per facilitar la circulació, l’activitat comercial i la mobilitat dels veïns i veïnes, ha indicat que la planificació preveu una execució per trams. Així, ha detallat que començaran els treballs des del passeig de la Petxina per continuar avançant en sentit al carrer de Sant Vicent Màrtir.

S’ha dividit en quatre trams: tram 1, des del passeig de la Petxina fins a les rampes del túnel; tram 2, els laterals del túnel; tram 3, des del túnel fins al carrer de Jesús i, tram 4, des del carrer de Jesús fins al carrer de Sant Vicent Màrtir.

Els primers treballs, la setmana que ve, consistiran en senyalització prèvia i preparació de materials i casetes d’obra. Després de Reis començaran ja els treballs del primer tram.

Quant a l’obra, la vicealcaldessa ha detallat que la intervenció afecta els 2.175 metres d’extensió de les dos avingudes, des del passeig de la Petxina fins al carrer de Sant Vicent Màrtir.

El projecte consistix en l’ampliació de l’espai per als vianants fins als quatre metres d’amplària, guanyant espai sobre la calçada, la qual cosa deixarà dos carrils de circulació més un carril bus per cada sentit.

“Estos nous espais per als vianants es marcaran amb pintura de color sobre la calçada i se separaran del trànsit rodat mitjançant vorades, mantenint en tot cas l’accés als guals i garatges”, ha indicat Sandra Gómez. La vicealcaldessa ha explicat que els nous espais per als vianants es marcaran amb pintura sobre la calçada, seguint els criteris definits en la Guia de disseny per a la transformació sostenible de l’espai públic de València, amb la qual cosa “esta actuació es convertix en una de les primeres experiències d’aplicació de la guia”.

“També es generaran dos noves places per als vianants en els encreuaments amb els carrers de Jesús i amb el de Cerdà i Rico”, ha destacat Gómez, qui ha subratllat que amb esta obra, “el 45 % de l’espai serà per als vianants”.

Concurs de reurbanització definitiva

D’altra banda, Gómez ha recordat que esta mateixa setmana s’ha presentat el concurs per a la reurbanització definitiva, que es publicarà en la plataforma de contractació de l’Estat al gener.

“D’acord amb els terminis marcats, la previsió és que a meitat d’any tinguem una proposta guanyadora, i a final d’any, el projecte redactat, per poder licitar l’obra en 2023”, ha assenyalat la vicealcaldessa.

El contracte de redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció de l’obra suposa una inversió màxima de 652.190,00 euros. El pressupost màxim estimat per a l’execució de les obres és d’11.858.000 euros —xifra orientativa—. El termini estimat per a l’execució de les obres definitives és de 18 mesos.

Sandra Gómez ha posat en valor que es tracta d’una “gran actuació d’urbanisme tàctic que permetrà impulsar una important transformació de l’entorn, fins comptar amb un 45 % d’espai per als vianants en les dos avingudes, i atendrà a més una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de la zona”.

Així mateix, ha insistit que les obres, la finalització de les quals està prevista per al pròxim mes de maig, “permetran una millora global de l’accessibilitat en tota l’avinguda mitjançant l’ampliació de voreres, l’execució de nous passos de vianants, un nou carril bici en tots dos laterals de l’avinguda, ampliació i adequació de parades de bus, i la instal·lació de nou mobiliari urbà”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE