Monday, May 9, 2022

La Valentina tanca la IV edició a Torrefiel

Sandra Gómez valora la festa urbana com un èxit de participació ciutadana i de trobada

“La Valentina festa urbana ha sigut un èxit de participació i s'ha consolidat com una trobada ciutadana entorn de l'Urbanisme”, ha afirmat la vicealcaldessa i responsable de l'àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha posat en valor el treball que està desenvolupant la seua regidoria perquè “tots els barris de la ciutat reben les mateixes inversions, independentment del codi postal”.“Per a Urbanisme tots els barris compten i especialment els de les famílies treballadores, on estem recuperant espai públic i creant nous espais de trobada a través de València ciutat de places”, ha destacat i ha recordat que a Torrefiel està prevista la reurbanització del Mercat que suposarà la renovació de tot l'entorn de l'edifici per a generar un gran espai de prioritat per als vianants connectat amb la plaça Sant Jerònim, l'entorn del CEIP Antonio Machado, o les futures zones verdes de l'entorn de la Ronda Nord.

"L'actuació conformarà una nova plaça i entorn lliure de trànsit que puga funcionar com una nova centralitat del barri, posant en valor el mercat i reactivant l'activitat comercial al seu voltant", ha precisat Sandra Gómez, qui ha fet aquestes declaracions amb motiu de la clausura d'aquesta edició que ha tingut com a protagonista el barri de Torrefiel on s'ha retut homenatge a l'associació de veïnes i veïns, “per la seua dedicació i lluita per a millorar la qualitat de vida en el barri”.

A més, s'ha reconeix el projecte ‘El per vindre’, una exposició que a més forma part de la programació de la Valentina i ha pogut visitar-se al llarg del matí, en la plaça de Sant Jerònim. L'exposició ha sigut desenvolupada per l'Institut per a la Recerca i desenvolupament dels Processos de Creació i Artteràpia (*IDECART) amb l'objectiu de generar noves realitats, relacions i valors en el context de la inclusió, a través del disseny, l'art i l'Artteràpia.

Finalment, pel seu treball orientat a la prevenció i reinserció educativa i social efectiva de menors desfavorits social, cultural i econòmicament, s'homenatjarà el centre de dia d'inserció sociolaboral ‘Acollida’ i a Esmont fotografia, que és un comerç familiar que porta 30 anys treballant en el barri.

Nou Moles

En aquesta edició la Valentina també va organitzar activitats en el barri de Nou Moles, on dijous passat es va homenatjar l'associació de veïns i veïnes, al Centre de Nou Moles de la Comisió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), l'estudi de fotografia ‘Fotos Belmar’, Fruites Rocío, el Grup de Danses Santa Bàrbara, juntament amb la falla Totana-Poeta Alberola i el Bar Mallorca. També va rebre un esment especial Pepe Roselló, que al costat de Martínez Colomer va lluitar i va reivindicar el poliesportiu del barri, que pròximament finalitzarà les seues obres.

Natzaret

Pel que respecta al barri de Natzaret, on la Valentina va estar el divendres, també va ser reconegut el treball desenvolupat per l'associació de veïns i veïnes i es va dedicar un premi col·lectiu als escriptors i escriptores de Natzaret. En aquest cas, el socarrat es donarà a la biblioteca, que compta amb una secció especial d'escriptors del barri. Entre els escriptors, es troben Juan Castaño Caparrós, Ramón Arques, Antonio Sanchís, Fita Fernández i Rosa González.

També es va homenatjar l'associació L'Arca, la Fundació Rafa Nadal, el centre de música i dansa, els artistes Paco Roca i Martín Forés, en reconeixement al mural que van realitzar per al barri i el florista Vicent Adelantado, el Mercat de Natzaret i les festes de Natzaret per col·laborar sempre entre elles i sumar barri.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE