Friday, July 29, 2022

La població ocupada a València creix en un any el doble que a Madrid: un 9% enfront del 4,4%

Les dades de la EPA revelen que hi ha un 23,1% d'aturats menys que fa un any i la població ocupada s'incrementa en 18.200 persones en un trimestre

Segons les dades de l'última EPA, relativa al segon trimestre de 2022, a la ciutat de València el nombre de persones ocupades augmenta en 27.200 en l'últim any i el nombre de persones desocupades baixa en 15.000 en el mateix període. Quant a la comparativa intertrimestral, ressalta el descens de 6.200 persones desocupades respecte al primer trimestre i l'augment de població ocupada en 18.200. Així es desprén de l'Enquesta de Població Activa (*EPA), publicada hui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
“En comparació amb grans ciutats i el conjunt nacional, s'observa com València -en un any- ha registrat un increment de la població ocupada del 9%, enfront el 4,4% de Madrid i el 4% d'Espanya. Una tendència que s'intensifica en la comparativa intertrimestral, ja que mentre València augmenta la seua població ocupada un 5,8%, Madrid ho fa solament un 0,5% i Espanya un 1,9%”, ha manifestat el tinent de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.
A més, s'observa com mentre València redueix la taxa d'atur 2,1 punts del primer al segon trimestre, Madrid ho fa solament un 0,7 i en un any València ha reduït la seua taxa de desocupació en 4,5 punts, enfront dels 1,4 punts de la capital d'Espanya. “Aquest últim any creix l'ocupació el triple que en la mitjana d'Espanya”, ha destacat Sanjuan.
En concret, la taxa d'atur a la ciutat de València ha descendit en 4,5 punts en un any, fins al 13,2% en el segon trimestre de 2022 (enfront del 17,7% del segon trimestre de l'any anterior), fins a aconseguir les 49.900 persones desocupades.
Així doncs, la taxa d'atur a la ciutat de València s'ha contret en 2,1 punts aquest segon trimestre de 2022, ja que la taxa d'atur en el primer trimestre d'enguany era del 15,3%, mentre que en el segon trimestre aquesta xifra era del 13,2%. Amb aquesta actualització, les dades de la taxa d'atur a València se situen quasi en els mateixos nivells previs a la pandèmia (13,2% en l'II trimestre de 2022 enfront del 13,03% de l'II trimestre de 2019).
“Aquestes dades indiquen que la recuperació econòmica s'està produint a la nostra ciutat. És notable el dinamisme del mercat de treball que estem experimentant en la primera meitat de l'any, una tendència que s'ha consolidat i que permetrà que més valencians i valencianes accedisquen al mercat laboral. Cal destacar que la taxa d'atur ha caigut a la ciutat 8,5 punts des del segon trimestre de 2015 (d'un 21,7% al 13,2% actual).” ha apuntat Borja Sanjuan.
D'altra banda, des del segon trimestre de 2015 la taxa d'ocupació creix 5 punts, del segon trimestre de 2021 al mateix període de 2022 4,2 punts i en termes intertrimestrals 2,5 punts.
Per grups d'edat, destaca el descens de la taxa d'atur en joves. La taxa d'atur dels menors de 30 anys, es redueix en 20 punts en termes interanuals (d'un 41,8% a un 21,8%), en 7,8 punts respecte al primer trimestre, destacant la reducció de més de 20,2 punts des del segon trimestre de 2015.
“Totes aquestes dades demostren que el treball conjunt entre administracions empreses i treballadors ha sigut fructífer i ha generat un gran moment per a València. Hem de posar en valor que a València estem liderant la recuperació econòmica i d'ocupació i així ho demostren els resultats dels nostres programes d'ocupació -fruit del diàleg social-, els nostres serveis d'atenció a pimes i persones autònomes, la gestió d'ajudes del Pla Resistir -que ha sigut referència d'eficiència i bona gestió en tot el país-, i totes les accions que hem dut a terme a través de la col·laboració públic-privada”, ha ressaltat el regidor Sanjuan.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE