SANITAT I SALUT
Thursday, October 25, 2018

III edició del programa Activitat Física i Salut a la Fundació Esportiva Municipal

Maite Girau destaca que esta inciativa oferix les instal·lacions esportives municipals com a recurs del sistema de salut pública

La Fundació Esportiva municipal de València ha acollit la presentació de la tercera edició del Programa d'Activitat Física i Salut València 2018/2019, promogut per L’Ajuntament de València i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, en un acte presidit per la regidora d'Esports, Maite Girau. Esta iniciativa afavorix la pràctica de l'esport de forma gratuïta, sota la prescripció facultativa del professional que habitualment atén a cada pacient en el seu centre de salut.

L'objectiu d'este programa és promoure la salut i la qualitat de vida de les persones, millorant així els nivells d'activitat física (AF) dels adults sedentaris o amb alguna patologia, mitjançant una acció coordinada entre els professionals sanitaris d'atenció primària i els professionals de l'activitat física esportiva. En la prova pilot que es va realitzar a principis 2017 es va comptar amb la participació de 124 pacients, dels quals un 71,83% d'ells van afirmar que havien comprovat millores de salut després de formar part del programa, i un 57,75% va assegurar una notable millora en la seua simptomatologia de dolor i problemes emocionals.

«Es tracta d'un programa molt especial en el qual hem dipositat moltes expectatives. Oferir les instal·lacions esportives municipals com a recurs del sistema de salut públic és una novetat que ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, obrint la porta al desenvolupament d'activitats en benefici de la salut de les persones de forma totalment gratuïta. Anem a seguir treballant en esta via que tan bons resultats ens està donant», ha declarat Maite Girau, Regidora de Sanitat, Salut i Esports de l'Ajuntament de València.

Aquells que vulguen participar en el programa hauran de preguntar al seu metge o metgessa de capçalera, que serà l'encarregada d'emetre la recepta mèdica que els derivarà al centre esportiu corresponent, segons l'ambulatori o barri al que pertanguen. Una vegada allí, el o la pacient rebrà pautes i recomanacions per part dels monitors, tots ells llicenciats en Educació Física, que faran el seguiment de la seua evolució.

Els centre esportius que participen en esta tercera edició són: poliesportiu Cabanyal-Canyamelar, pavelló Font de Lluís, instal·lacions Riu Túria, estadi del Túria (Tram III), poliesportiu Benimaclet, poliesportiu Benicalap, Palau Velòdrom Lluís Puig, Poliesportiu Natzaret, pavelló Malva-Rosa, pavelló Fuensanta, poliesportiu El Carme, instal·lacions Vòlei Platja València i Jardí del Túria (Tram X).Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE