Wednesday, July 27, 2022

Finalitzen les obres de renovació del carrer d'I-sabel la Catòlica

Sandra Gómez destaca que amb aquesta obra es complix una reivindicació per part de l'Associació de Comerciants del Centre Històric i els seus veïns i veïnes

Aquesta setmana finalitzen les obres de renovació d'infraestructura del carrer Isabel la Catòlica, en el barri de l'Eixample. Les obres inclouen el carrer de manera completa des del carrer Colón fins a la Gran Via, així com l'encreuament amb el carrer Cirilo Amorós. Una vegada finalitzades les obres, la plantació de l'arbratge es realitzarà quan es registren unes temperatures més adequades. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha posat en valor la intervenció de recuperació de l'espai públic durant la visita a les obres que ha realitzat aquest matí: “Queden dos dies per a veure finalitzades les obres d'Isabel la Catòlica i ja podem veure la gran transforma-ció que ha viscut una dels carrers més estrets, lletges i poc transitables que, a més, para-doxalment, està en un dels bulevards comercials de la nostra ciutat. Amb aquesta reurba-nització, hem aconseguit donar-li la volta i que siga un carrer caminable i posar en valor tot el teixit comercial històric i tradicional d'Isabel la Catòlica. Una de les portes al centre de la ciutat, a Pla del Remei, i que volem posar en valor perquè el comerç de les ciutats ha de ser un element que potencie que visibilitze i faça marca de la nostra ciutat”
Les obres han suposat la reurbanització de tot el carrer amb la conseqüent reorganització de la planta viària, adequant els amples dels carrils, modificant línies de vorada, augmentant i unifor-mitzant amples de voreres, i renovant les xarxes de serveis municipals. A partir d'ara, el 70% de l'espai es destina als vianants i el 30% als vehicles.
Amb la nova planta, el carrer disposa d'un carril de circulació de tres metres i mig més una banda multifuncional de dos metres que alberga els contenidors de residus, arbratge i aparcaments. Així en aquesta banda es disposen places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, espais de càrrega i descàrrega, 26 places de motos i 27 de bicicletes.
“Amb aquesta reurbanització hem guanyat més de 1.000 metres d'espai públic i hem dotat de seguretat al col·legi, hem augmentat les zones de descans i les zones verdes i, per tant, hem fet que una dels carrers menys transitables siga un autèntic passeig comercial per a posar en valor tot l'entorn”, ha manifestat Gómez.
D'altra banda, les voreres s'amplien als tres metres d'ample, augmentant així un 61% l'espai per als vianants. Així mateix, en la vorera sud s'inclouen escocells dins de la banda multifuncional, on a més es col·loca nou mobiliari urbà que inclou bancs, papereres i aparcabicis. S'ha aconseguit una millora global de l'accessibilitat en tot el carrer mitjançant la regularització de fermes, la reposició de paviments i l'ús de textures i materials antilliscants d'acord amb la normativa vigent d'accessibilitat en el mitjà urbà. A més, s'han creat nous passos de vianants al llarg del carrer.


Les voreres són de rajola de granit i la banda multifuncional, de formigó remolinat. En l'encreua-ment amb el carrer *Cirilo Amorós, i en les trobades amb els carrers Colón i Gran Via s'ha col·locat llamborda, per a reduir la velocitat en les entrades al carrer. També s'ha tingut en com-pte que en l'encreuament es planta la falla, per la qual cosa es necessitava un paviment més resistent que l'asfalt.
Finalment, l'arbratge no es plantarà fins al mes d'octubre, quan les temperatures siguen menys elevades, per a garantir la supervivència dels arbres. Es plantaran quinze tilias de fulla caduca en tot el carrer, i en els encreuaments amb Cirilo Amorós, Colón i Gran Via, es plantaran quatre alzines. En total, aquest eix comercial sumarà 19 nous arbres en tot el seu recorregut, que com-ptaran amb una nova xarxa de reg.
Les obres, que s'han executat al llarg de huit mesos, han suposat una inversió de més de 600.000 € (IVA inclòs), 78% dels quals han sigut finançats amb fons europeus Next Generation. Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, “Aquesta obra tan esperada pels veïns, veïnes i comerciants de la zona, millorarà notablement la qualitat ambiental i accessibilitat d'aquest eix comercial, amb un plantejament similar a l'executat en altres carrers pròxims com Hernán Cortés o Pizarro. Avancem així en la millor gradual d'una de les zones més comercials de la nostra ciutat, per al benestar de veïns i visitants”.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE