Monday, June 1, 2020

ELS TEATRES MUNICIPALS DE VALÈNCIA PREPAREN LA SEUA REOBERTURA

Maite Ibáñez: "És fonamental generar la confiança en l'espectador perquè torne a gaudir de les arts escèniques"

Acció Cultural treballa en adaptar les sales a les condicions exigides per la nova situació. El reforç de la neteja, la priorització de la compra d'entrades en línia, butaques preassignades o el manteniment de la distància de seguretat són algunes de les mesures adoptades.

La regidoria d'Acció Cultural ha preparat el protocol que haurà d'adoptar El TEM i La MUTANT quan òbrin les seues portes, seguint les recomanacions establertes per la Xarxa Espanyola de Teatres, Auditoris, Circuits i Festivals de titularitat pública, del Ministeri de Cultura. Estes mesures de seguretat seran d'aplicació per al públic, el personal (direcció, sala, taquilla, personal tècnic, producció), o els intèrprets, tant per a quan es realitzen espectacles en viu (música, dansa, teatre, performance) com audiovisual.

"Estem preparant les mesures de seguretat i prevenció per reobrir estos espais amb les màximes garanties", ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha assegurat que "és fonamental generar la confiança en l'espectador perquè torne a gaudir de les arts escèniques". Properament s'informarà de les dates d'obertura i els espectacles i propostes que es duran a terme. La posada en marxa d'estes mesures es fa en col·laboració amb el Servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals i amb el d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics de l'Ajuntament de València.

Sobre la venda d'entrades, es prioritzarà la venda online, tot i que la venda en taquilla es podrà fer mitjançant pagament amb targeta. Quan es done d'alta un espectacle al web d'entrades, s'hauran de desactivar les butaques que no es posen a la venda, per impedir la venda online i a la taquilla. El personal de les taquilles mantindrà la separació a través de mampares de vidre. Es col·locaran a l'entrada dels espais dispensadors de gel hidroalcoholic a disposició del públic, i es reforçarà la neteja i desinfecció de les sales abans i després de cada espectacle.

Pel que fa a l'acollida i circulació per les instal·lacions, les zones de pas estaran guiades per senyalètica que dirigirà a el públic cap a la sala, taquilles, banys, etc, garantint la no interferència entre sentits d'entrada i eixida. L'ús dels ascensors es limitarà a una persona (excepte en aquells casos de persones que necessiten assistència), prioritzant la utilització d'escales.

S'ampliarà el temps destinat a l'acomodació del públic, per garantir la distància de seguretat, per la qual cosa caldrà avançar el temps d'obertura de teatre a una hora (anteriorment era de mitja hora), evitant així les cues que es pugen fer a l'entrada. L'accés i el desallotjament de la sala es farà per vies diferents.

Finalment, la ubicació a la sala serà amb butaca preassignada i sempre guardant la distància de seguretat. Les butaques que no s'utilitzen, hauran de ser invalidades mitjançant cartelleria, i s'evitarà en la mesura possible el pas entre files. Es col·locaran plafons amb la informació del protocol, i el personal de sala s'encarregarà de vetllar perquè es complisca.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE