TURISME
miércoles, 02 de agosto de 2017

El turisme creix durant el primer semestre de l’any i a més a més, és més rendible

El nombre de viatgers va créixer un 10,1 %, fins a situar-se en 978.035, i Sandra Gómez avança que les previsions per a l'estiu també “són molt positives”.

Durant el primer semestre de 2017 el nombre de pernoctacions turístiques a la ciutat de València va créixer un 8,6 % respecte del mateix període de l'any anterior, fins a arribar a la xifra de 2.214.668; però encara va ser percentualment major, d'un 11,5 %, l'increment de turisme internacional, amb 1.340.503 pernoctaciones i augments tan elevats com el 115 % de visitants arribats de Rússia, el 26,4% dels procedents de Bèlgica o el 22,8 % pel que fa al turisme de Suïssa, segons ha informat hui en roda de premsa l'alcaldessa en funcions i regidora de Turisme, Sandra Gómez. Estos augments han anat en paral·lel als experimentats quant a millora de la rendibilitat del model turístic, amb un increment del 10,8 del REVPAR, un 7,7 % del preu hoteler i un 2,4 % de l'ocupació hotelera. Al mateix temps es van crear 2.143 ocupacions en hotels (4,9 % d'increment) i 244 en apartaments (4,8 % d'increment).

“Podem concloure que estem actualment en unes xifres històriques tant en nivell d'ocupació com en el de viatgers. Estem consolidant un creixement progressiu en els dos últims anys, la qual cosa ens permetrà assentar els pilars per a ser menys permeables als canvi de conjuntura i continuar posicionant València com una destinació atractiva que és referent internacional dins de les destinacions urbanes del Mediterrani”, ha destacat Sandra Gómez, que ha estat acompanyada pel director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé; per Miguel Jiménez, president de l'Associació Valenciana d'Agències de Viatge, i Eva Blasco, en representació de la Cambra de Comerç.

“Estem treballant amb bons resultats perquè València siga sostenible i rendible com a destinació turística, i la prova d'açò és que tots els indicadors de despesa mitjana s'han incrementat durant enguany i ha pujat tant el preu mitjà dels hotels com el REVPAR, que és la despesa mitjana per habitació”, ha afegit Sandra Gómez, qui ha qualificat de “molt bona notícia” les dades presentades. “Anem pel bon camí en els objectius que ens marquem en el Pla Estratègic de prevaldre la qualitat sobre la quantitat i consolidar València com una destinació on prevalen la sostenibilitat i la rendibilitat, una destinació intel·ligent que treballa amb totes les dades, amb tots els indicadors.”TRÀNSIT AERI

També les dades respecte a increment del trànsit aeri en l’Aeroport de València, amb 1.489.630 de passatgers que suposen un increment del 15,4 % respecte a l'any anterior en el mateix període de temps, “donen suport a eixa convicció que anem en la bona direcció i suposen un impuls en la línia de treball que ha permés incrementar la rendibilitat del turisme a la ciutat de València. Estem evolucionant de forma favorable des de l'any 2015 per a ser una destinació que tinga un creixement sostenible i consolidat també quant a rendibilitat i aconseguir que els qui ens visiten gasten cada vegada més a València”. L'increment de passatgers internacionals va ser del 14,8 %, fins a situar-se en 1.055.586, i el de nacionals, del 16,8 %, amb un total de 434.044 passatgers.

Sandra Gómez ha vinculat directament estos notables augments a les 23 noves rutes que operen en l'Aeroport de València i ha assenyalat la importància d'estos increments perquè “les noves línies puguen consolidar-se durant tot l'any”.

A més del balanç del primer trimestre, s'han avançat les previsions per als mesos d'estiu, qualificades de “molt positives, amb un creixement del 5 % tant en rendibilitat com en ocupació. Tindrem un estiu prou bo”. També en este apartat la regidora ha insistit en l'oportunitat d'aprofitar la conjuntura favorable per a assentar les bases d'una gestió eficient, sostenible i rendible, amb programes de producte, governança col·laborativa, benefici econòmic, social i mediambiental i conciliació dels drets dels residents amb el desenvolupament de l'activitat turística.

Igualment, s'ha informat en esta compareixença informativa de l'activitat comercial i d'atenció al visitant duta a terme des de les oficines de Tourist Info, que s'ha incrementat un 33 % durant el primer semestre amb un total de 146.724 turistes atesos i una despesa mitjana en productes turístics en les oficines que ha crescut en un 6 %. Major és l'increment, d'un 16 %, de les vendes realitzades a través de la web Visitvalencia.com, en la qual la despesa mitjana en productes turístics creix fins als 93,70 euros.

El director de la Fundació València Turisme ha expressat la seua convicció que amb les dades ja obtingudes i les bones perspectives, el nombre de pernoctacions a València superarà els 4.800.000 en 2017.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE