PERSONES MAJORS
Friday, June 29, 2018

El Ple es posiciona a favor de les pensions públiques i contra el Producte Paneuropeu de Pensions Individuals

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat dirigir-se a la Comissió Europea «perquè retiren la proposta del PEPP (Producte Paneuropeo de Pensions Individuals)», per entendre que este instrument no és «una eina de protecció social, sinó un mecanisme d'acumulació de capitals». Els tres grups del Govern local han donat suport a la moció, mentre que PP i Ciutadans s'han abstingut.

La portaveu Sandra Gómez, delegada de Persones Majors, ha defensat la proposta, presentada pels tres portaveus del Govern municipal, en la qual es denuncia que d'aprovar-se el PEPP, «es produirà un desviament de possibles cotitzacions socials que podrien augmentar els ingressos dels sistemes públics de pensions a empreses privades que obtindran importants beneficis». De fet, tal com se subratlla en la proposta, el principal objectiu del PEPP «no és garantir unes pensions dignes per a les treballadores i treballadors en l'edat de la jubilació, sinó obtenir més capital i canalitzar-ho cap a inversions europees a llarg termini en l'economia real».

El Govern local ha defensat que «ha de ser ser el sector públic, a través d'un pressupost europeu molt major que l'actual, el responsable de decidir i executar les inversions necessàries per a l'economia i la societat europees». Per açò, el Ple ha aprovat també dirigir-se al Govern espanyol perquè propose i done suport a la retirada d'esta proposta en el Consell Europeu, així com als Grups Parlamentaris, perquè rebutgen esta proposta de regulació quan isca a debat. La Corporació demanarà també a les dos instàncies que «estudien les mesures necessàries per tal que els sistemes públics de pensions garantisquen unes pensions dignes i suficients».

Tal com ha defensat Gómez en la proposta, la innovació financera no garantirà pensions segures, «sinó que contribuirà a l'acumulació de capitals a la busca de valoració i a la inestabilitat financera que es va desencadenar a partir dels processos de financiarització de l'economia capitalista mundial», i ha qualificat la iniciativa de «despropòsit i irresponsabilitat».Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE