URBANISME
viernes, 29 de septiembre de 2017

El Ple aprova la modificació del Pla General “Nou Campus” per al tancat de Tarongers

El Ple ha aprovat també la modificació del PGOU que permetrà adequar “La Ceramo” com a centre d'ús cultural i cívic

El Ple ha aprovat, en la seua reunió ordinària de setembre, la Modificació Puntual del Pla Especial “Nou Campus”, que contempla el tancat del campus de Tarongers de la Universitat de València. La Corporació ha aprovat també la modificació del PGOU respecte al Bé de Rellevància Local "La Ceramo" per a la seua adequació com a centre d'ús cultural i cívic.

En el cas del tancat del campus de Tarongers, El delegat de Desenvolupament Urbà, Vicent Sàrria, ha recordat que l'aprovació del modificat “és només un pas més” en un camí a recórrer, on s'aniran assenyalant totes les qüestions. Sarrià ha recordat que la Universitat és una entitat pública, que l'espai és d'ús fonamentalment universitari, i que el tancat només pretén donar solució als problemes de seguretat i per activitats nocturnes de ‘botellot'.

Durant la reunió del Pla s'ha aprovat també la modificació del PGOU respecte al BRL (Bé de Rellevància Local) "La Ceramo": s'ha modificat la fitxa del Catàleg Estructural i s'ha canviat la qualificació d'una parcel·la pública de titularitat municipal recaient a l'avinguda de l'Equador, de manera que passe a ser parcel·la edificable privada i puga ser objecte de permuta amb la propietat del BRL; d'esta manera, La Ceramo podrà ser habilitada per al seu ús com a centre civicocultural per al barri.

El regidor Sarrià ha afirmat que “des del minut 1” de l'arribada del nou Govern Local es va assumir el compromís de donar solució “a este problema que portava abandonat pel PP durant 25 anys”. La solució passa pel canvi de qualificació de l'espai, que passa a servici públic, i permutar-ho a la propietat per un altre en el carrer Equador, “evitant l'onerós mecanisme de les expropiacions –ha matisat Sarrià- que deixen buides les arques públiques”

Finalment, el Ple ha aprovat l'estudi de detall per a l'ordenació de volums de l'illa 6.3 del Pla de Reforma Interior Modificatiu de Patraix, situada entre l'avinguda de José Roca Coll i el carrer de Pius XI; i la Modificació puntual del Pla Parcial del Sector PRR-6 Malilla Nord per dotar al barri d'un espai per a habilitar un centre social, en resposta a la demanda manifestada pels veïns.

Per a això es requalifica com a sòl dotacional part d'una parcel·la pública qualificada com esportiva, amb el compromís de compensar a la Fundació Esportiva Municipal en un altre espai. També en el punt sobre Patraix, Sarrià ha confirmat la transparència total del procés i l'actuació segons els informes emesos pels servicis municipals.




Cercador




Enllaços
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE