DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC
viernes, 19 de mayo de 2017

El Mercat de Colón acull este cap de setmana el “Clòtxina Fest”

Sandra Gómez, ha instat a aprofitar la declaració de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible per a “projectar al màxim la nostra singularitat gastronòmica”

La regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha animat a la ciutadania i visitants a acostar-se este cap de setmana pel Mercat de Colón a disfrutar de les propostes de la Clòtxina Fest, una iniciativa promocional que, al llarg del dissabte i el diumenge, oferirà noves propostes gastronòmiques elaborades amb este producte típicament valencià com a base.

Els dies 20 i 21 de maig, els establiments participants en la proposta oferiran nombroses varietats de plats elaborats amb clòtxina valenciana, especialment cuinats per a reforçar el sabor d'este producte autòcton, i inclús, en alguns d'estos, es realitzaran espectacles de cuina oberts al públic.

Tal com han explicat hui els organitzadors d'este festival gastronòmic, l'objectiu és “posar en valor els establiments que han apostat per un producte tan nostre com és la “clòtxina”, que abanderen el consum d'una tradició pròpia”. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha subratllat que “la nostra gastronomia és un dels nostres principals trets d'identitat i un dels elements que millor definixen i representen els costums i el caràcter valencià”.

De fet, este producte oferix nombroses alternatives culinàries, des de les més conegudes –cuinades de la forma tradicional valenciana– a les més originals, per exemple, amb xufa, pebrera o diferents salses. “Talent valencià i innovació, que es posen al servici de la cuina de la clòtxina”, ha resumit Gómez. La regidora ha agraït al Mercat de Colón esta iniciativa, “que fa de la clòtxina –ha afirmat– una autentica experiència gastronòmica, precisament este mes que comença la temporada. Un producte entorn del qual compartim vivències i moments juntament amb la família, els amics, els companys…”.

Així mateix, Sandra Gómez ha defés l'enorme potencial de la ciutat de València per a “diferenciar-se com a destinació gastronòmica”, ja que “compta amb recursos, producte, talent i tradició per a aprofitar les oportunitats que oferix l'interés per la gastronomia”. I en este sentit, ha instat la societat, en general, a “aprofitar la declaració de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible per a projectar al màxim la nostra singularitat gastronòmica”.

UNA INDÚSTRIA GLOBAL

En l'àmbit específic del turisme, la gastronomia: representa una indústria global de 150.000 milions d'euros. Cada any més de 7 milions de turistes internacionals realitzen activitats gastronòmiques durant la seua estada a Espanya. A València la despesa turística en gastronomia suposa el 30% de la despesa mitjana per estada, per darrere només de l'allotjament.

“València –ha conclòs Sandra Gómez– té un gran potencial en l'àrea de la gastronomia per la qualitat dels nostres productes propis, no sols la clòtxina i els productes que ens aporta el mar, sinó també per l'horta, un territori singular i únic a Europa, i així mateix pels professionals, que generen una oferta innovadora i de qualitat a través dels nostres més tradicionals productes”.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE