Friday, May 13, 2022

De les sol·licituds rebudes per la Academia de Cine, un 40,2% han sigut presentades per dones

La primera edició del Campus d'Estiu rep més de cent projectes, de les quals 21 son valencians

“Més d'un centenar de projectes, 102, tots ells vinculats pels seus autors o per les seues temàtiques a col·lectius minoritzats, s'ha presentat a la primera edició del Campus d'Estiu, programa que organitza l'Acadèmia de Cinema amb la col·laboració de Netflix i l'Ajuntament de València”, ha destacat a la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.
Gómez ha valorat com a “èxit” aquesta convocatòria i ha posat en valor que aquest Campus convertirà València aquest estiu “en seu de formació de nous talents cinematogràfic i impulsaran i visibilitzar el talent valencià”. “És un exemple de la voluntat que les coses bones es queden a la nostra ciutat”, ha assenyalat i ha remarcat que la Gala dels Goya “no havia de ser un esdeveniment efímer i quin millor manera d'aconseguir-lo que el primer Campus de formació impulsat per l'Acadèmia se celebre a València”.
Finalitzat el període de presentació de sol·licituds –del 25 d'abril al 6 de maig–, de les 102 propostes rebudes 41 han sigut presentades per dones (40,2%), la qual cosa per a la vicealcaldessa suposa “una presència molt important de professionals en una indústria que encara està molt masculinitzada, la qual cosa és molt important per a trencar barreres i ampliar la mirada del cinema”.
A més, Sandra Gómez també ha destacat la participació de persones empadronades o que tenen la seua seu laboral a València, a les quals correspon 21 dels projectes presentats.
Del 3 al 17 del juliol vinent València es convertirà en un campus de formació amb un programa dirigit a directors i directores que, a través de mentories amb professionals del guió i la direcció i amb la col·laboració d'actors, actrius i cineastes d'altres especialitats, treballaran per a millorar la inclusió de la diversitat i per a donar major solidesa als seus llargmetratges de ficció. La majoria dels sol·licitants són d'origen espanyol (96), i la resta procedeix del Brasil (2), i l'Argentina, Mèxic, el Marroc i el Regne Unit amb 1 cadascun.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE