viernes, 19 de mayo de 2017

Curs de Certificat Professional Cuina i Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar

El divendres 19 de maig l’alumnat, professorat i personal de suport dels tres certificats de professionalitat que s’impartixen actualment: Cuina (2 cursos) i Operacions Bàsiques de Restaurant Bar (1 curs), celebren una jornada de portes obertes al Centre de Formació i Orientació d’Ocupació de l’Ajuntament de València “Magúncia”, situat al Mercat de Castella, a la plaça de Magúncia, núm. 2.

L’acció formativa Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar es desenvolupa des del 30 de desembre de 2016 fins al 29 de maig de 2017, amb una duració total de 335 hores i amb la finalitat d’obtindre el certificat de professionalitat, per a l’ajuda a la inserció laboral. Està subvencionada pel SERVEF amb un import de 27.135,00 € i gestionat per l’Ajuntament de València a través del Servici d’Ocupació i Emprenedoria.

S’han format un total de 10 alumnes dins de la modalitat de col·lectius en risc d’exclusió social, i han començat les pràctiques no laborals el dia 2 de maig, en empreses del sector de l’hostaleria de València com ara Restaurant Terra i Mar, Restaurant Pizzaiolo i Café Llebeig.

DOS CURSOS DE CUINA

L’acció formativa Cuina, modalitat de col·lectius en risc d’exclusió social, es desenvolupa des del 30 de desembre de 2016 fins al 31 de juliol de 2017 en horari de matins, amb una duració total de 835 hores, amb l’objectiu d’obtindre el certificat de professionalitat, juntament amb 40 hores complementàries per a l’ajuda a la seua inserció laboral. Esta acció està subvencionada pel SERVEF amb un import de 67.635,00 € i gestionada per l’Ajuntament de València a través del Servici d’Ocupació i Emprenedoria.

S’estan formant un total de 10 alumnes dins de la modalitat de col·lectius i al juliol començaran les pràctiques no laborals en empreses del sector de l’hostaleria de València com ara Hotel Balandret, El Racó de la Paella i Sorsi e Morsi.

L’acció formativa Cuina, modalitat de formació i inserció, es desenvolupa des del 30 de desembre de 2016 fins al 13 de setembre de 2017 en horari de vesprades, amb una duració total de 835 hores, amb l’objectiu d’obtindre el certificat de professionalitat, juntament amb 40 hores complementàries per a l’ajuda a la seua inserció laboral. També està subvencionada pel SERVEF, amb un import de 99.322,50 € i gestionada per l’Ajuntament de València a través del Servici d’Ocupació i Emprenedoria. S’estan formant un total de 15 alumnes i al setembre començaran les pràctiques no laborals en empreses del sector de l’hostaleria de València encara per determinar.

ÀMBITS DE TREBALL REAL

La seua característica més rellevant és que es desenvolupen en un àmbit de treball real, on l’alumnat pot observar i exercir les funcions pròpies de les diferents ocupacions relatives a una professió, conéixer l’organització dels processos productius o servicis i les relacions sociolaborals en l’empresa o centre de treball. L’alumnat està en tot moment orientat i assessorat pels responsables del seu seguiment i avaluació que, amb esta finalitat, seran designats pel centre de treball i el centre formatiu.

Les pràctiques realitzades no suposen l’existència de relació laboral o funcionarial entre l’alumnat i el centre de treball. Per tant, l’alumnat no pot percebre cap retribució per la seua activitat formativa ni pels resultats que se’n puguen derivar.

El Certificat de Professionalitat de Cuina atorga la capacitació per a desenvolupar els processos de preelaboració, preparació, presentació i conservació de tota classe d’aliments i definir ofertes gastronòmiques aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, aconseguint la qualitat i els objectius econòmics establits i respectant les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.

Mentre que el Certificat de Professionalitat d’Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar atorga la capacitació per a assistir en el servici i preparar i presentar begudes senzilles i menjars ràpids executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d’aliments i begudes.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Durant el curs s’han realitzat diverses eixides, així com activitats complementàries:

- Eixida al Mercat Central de València, on els alumnes van poder conéixer el funcionament d’este edifici emblemàtic com també diversitat de matèries primeres i de qualitats.

- Eixida a la Mostra de Vins i Aliments de la Comunitat Valenciana, per a conéixer varietats de vins i caves valencians.

- Tast de vins organitzat en col·laboració amb els cellers Chozas Carrascal, a les instal·lacions del CMOF Magúncia.

- Visita a la Llotja del Peix, per a conéixer una activitat tradicional de la nostra cultura valenciana.

- Setmanalment es realitzen servicis conjunts d’elaboració i servici de menús, bufets, catering, desdejunis, tasts de vins, tasts de cerveses, coctelería, servici de café, etc., la qual cosa reforça des d’un punt de vista pràctic els coneixements i habilitats adquirits teòricament.

La jornada de portes obertes permet participar en una xicoteta degustació preparada i servida pels alumnes en la qual se servixen diversos entrants com ara croquetes casolanes, canapés variats, còctel de gambes, etc.

Posteriorment es realitza una degustació d’arrossos i, per acabar amb postres casolanes, l’alumnat del curs Cuina s’encarrega de l’elaboració dels plats, mentre que l’alumnat del curs Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar s’ocupa del servici de vins, refrescos i cerveses, així com del servici emplatat, de vestir taules i cadires, servici de café i de la preparació de còctels variats.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE