CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
martes, 06 de febrero de 2018

Comencen els treballs de restauració de la font de la Pantera Rosa

Sarrià: “La font de la Pantera Rosa es mantindrà fidel al concepte original ideat per Miquel Navarro

La font de la Pantera Rosa recuperarà el seu color original. Així ho ha anunciat el regidor de Desenvolupament Urbà i responsable del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, qui ha indicat que la setmana vinent començaran els treballs de restauració d’este monument de l'escultor Miquel Navarro situat en el carrer Filipines. Precisament, l'artista, natural de Mislata, ja ha visitat l'escultura per a les proves de color corresponents.

“La font popularment coneguda com la Pantera Rosa fa temps que va perdre el seu color original”, ha exposat Sarrià, que ha recordat que “l'anterior govern la va pintar de color rosa, tenint en compte el nom amb el qual és coneguda, però sense respectar el color original amb la qual el seu autor la va lliurar a la ciutat”, l'any 1984 i amb motiu d'un encàrrec realitzat per Aigües Potables.

“Esta situació té els dies comptats”, ha destacat el regidor, ja que la setmana que ve començaran els treballs de rehabilitació de la font. En este sentit, l'escultor Miquel Navarro va visitar ahir la font per a supervisar les proves de color i “recuperar així la imatge de la font que mai va haver de perdre”, ha subratllat Sarrià.

Els treballs, que tindran una durada de dues setmanes, consistiran en la neteja de la font, l'eliminació de restes calcàries, la impermeabilització, la reparació de desperfectes i la pintura integral, tant del pedestal com de la protecció perimetral de la font i l'obra civil. Estes tasques no suposen una despesa addicional en estar inclosos en la contracta de manteniment de fonts.

A més, aprofitant la millora de l'entorn de la font que suposarà la primera fase del Parc Central i juntament amb esta posada a punt de la Pantera Rosa, Sarrià ha indicat que es valoraran diferents solucions per a la il·luminació d’esta. “Amb tot açò, la font es mantindrà fidel a la idea original de l'autor i una de les fonts més icòniques de la ciutat gaudirà de l'entorn que mereix”, ha afirmat Sarrià.
Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE