SANITAT I SALUT
miércoles, 08 de noviembre de 2017

AVANT celebra 30 anys donant suport a persones amb conductes addictives

L'associació treballa junt al Servici Municipal de Drogodependències

El saló d'actes del Complex Esportiu-Cultural Petxina ha acollit la I Jornada de l'Associació AVANT “30 anys estant present. Una intervenció des de l'associacionisme en les conductes addictives”. En esta trobada s'ha celebrat aniversari d'esta entitat que, des de fa més de tres dècades, treballa en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat a través del Servici municipal de Drogodependències PMD-UPCCA-València, per a afavorir la reinserció en la societat de persones amb problemes de conductes addictives.

En l'acte inaugural d'esta jornada, la regidora delegada de Sanitat i Salut. Maite Girau, ha destacat “la importància de l'associacionisme com a forma de participació social i d'abordatge conjunt dels problemes”. Així mateix, ha assenyalat “la necessitat de descentralitzar encara més les activitats i portar-les a tots els barris de la nostra ciutat”.

Maite Girau ha manifestat que “la prioritat per a la Regidoria i el Sevici de Drogodepències és realitzar una adequada prevenció de les addiccions en general, ja que, encara que la societat és ja molt conscient dels riscos que comporta el consum de drogues, la tolerància social davant els consums és major, la qual cosa ens obliga a redoblar els nostres esforços conjunts”.

En esta jornada, en la qual també han participat el sotssecretari de la Consellería de Sanitat Universal i Salut Pública de la Comunitat, Ricardo Campos, i la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such Palomares, s'han analitzat els programes que desenvolupa AVANT per a tractar conductes addictives, i problemes relacionats amb estes com, per exemple, l'addicció i la violència contra la dona.

Cal recordar que l'Associació AVANT va començar la seua marxa en l'Ajuntament de València l'any 1987, de la mà dels professionals de la Unitat de Toxicomanies que existia llavors en l'àmbit municipal, i que la necessitat de plantejar tractaments personalitzats per a cada consumidor va generar la necessitat d'unificar l'atenció al pacient amb la intervenció familiar, pilar bàsic en l'adequada recuperació dels qui pateixen aquest tipus d'addiccions, la qual cosa finalment es va materialitzar en la unió associativa de pares, mares i altres familiars directes dels afectats.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE