URBANISME
sábado, 10 de marzo de 2018

3,4 milions per a obres de millora i reurbanització al Cabanyal

L’Ajuntament demana al Plan Cabanyal-Canyamelar béns immobles per “dignificar l’espai públic”

L’Ajuntament de València ha aprovat la reurbanització de dos zones del Cabanyal, així com la permuta de diferents béns immobles propietat de l’empresa pública Plan Cabanyal-Canyamelar, per tal que passen a ser propietat del consistori i es puguen executar diferents actuacions al barri. Unes mesures que continuen en la línia de “dignificar l’espai públic” i “rehabilitar el barri”, com han dit les portaveus del Govern de la Nau, Sandra Gómez i Maria Oliver.

La Junta de govern ha aprovat la modificació del projecte de renovació de les infraestructures viàries del Pla Cabanyal, amb càrrec al Pla Confiança. Una modificació “d’important contingut polític”, com ha indicat Gómez, ja que l'anterior projecte no incorporava la reurbanització dels carrers de Pescadors i Empar Guillem. “Nosaltres apostem per la rehabilitació del Cabanyal i no per la seua destrucció, i per això hui aprovem esta modificació”, ha subratllat Gómez.

En eixe sentit, s'urbanitzarà la zona entre el carrer de Reina, Empar Guillem i Pescadors, amb un pressupost d'1.887.000 euros, i la zona entre el carrer de Barraca, Empar Guillem i Pescadors, amb un pressupost d'1.567.000 euros. “Una acció molt clara d'apostar per la rehabilitació de tot el barri”, ha dit Gómez, que ha indicat que l'Ajuntament vol que tot el barri en el seu conjunt tinga dotacions, i infraestructures “perquè millore la qualitat de vida en el barri”.

“Esta és una inversió molt important en la dignificació de l'espai públic. Un entorn urbà on els carrers són especialment rellevants perquè suposen continuar amb la forma de vida del barri”, ha exposat per la seua banda la portaveu Maria Oliver. A més, l’Ajuntament ha aprovat sol·licitar a l’empresa Plan Cabanyal-Canyamelar justificar la titularitat de diferents béns immobles al barri i que els pose a disposició del consistori per tal que es puguen desenvolupar diferents actuacions previstes en el marc de projectes cofinançats amb fons d’altres administracions, com ara, el marc de l'estratègia EDUSI, el Pla d'Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana (PIP) i les desenvolupades en l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del Cabanyal – Canyamelar (ARRU).

Les inversions del govern municipal pretenen la construcció d’un centre de dia per a persones majors (als immobles dels carrers de Vidal de Canelles, Francesc Eiximenis i Llavador), un centre cívic (al carrer de Sant Pere), una escola-taller d’ocupació (al carrer de Lluís Despuig), una escola infantil de primer cicle (als carrers Lluís Despuig, Francesc Eiximenis i Llavador), un edifici per a oficines del Plan Cabanyal-Canyamelar (al carrer d’Empar Guillem), un arxiu històric (PIP) (al carrer de Sant Pere), i diferents edificis (als carrers de Sant Pere, Lluís Despuig i Antoni Joan).

A més, el Govern de la Nau ha aprovat resoldre favorablement l'avaluació ambiental i territorial de la ‘Casa dels bous’ per ubicar un futur centre sociocultural. Amb la modificació del PGOU, s’assegura la protecció d’este edifici per preservar el conjunt habitual, però es permet també la qualificació de servici sociocultural.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE